Scena Showbizz

'SLOBODNA' NA PROBAMA 'NAŠE BILE ŠTORIJE'

Naša novinarka pitala je Severinu što to skriva modelom 'rebatinki', evo što joj je odgovorila...

'SLOBODNA' NA PROBAMA 'NAŠE BILE ŠTORIJE'

U amfiteatru splitskog Doma mladih ovih je dana prilično živo – ansambl mjuzikla "Naša bila štorija" predvođen Severinom i Goranom Karanom, pod budnim okom redateljice Nine Kleflin, priprema se za koncertnu promociju dugo snivanog projekta poznatog splitskog hitmejkera Nenada Ninčevića, koja će se 21. travnja održati pred rasprodanim gledalištem u velikoj dvorani na Gripama.

Producent Branko Paić u takvo što nimalo ne sumnja, baš kao ni njegovi izvođači - Severina, Karan, Giuliano, Tedi Spalato, Stefan Kokoškov, Mirella Meić i Zorica Bučić, koje smo na probama zatekli u sjajnom raspoloženju. Nedostajala je jedino Danijela Martinović, koja danas ima zakazan samostalan koncert u zagrebačkom "Lisinskom", nakon kojega će i ona put rodnoga grada zbog premijere "Štorije".

Suza u Karanovu oku

Što zbog proba uoči premijere, što zbog Uskrsa, u Splitu već danima boravi Severina, sa sinom Aleksandrom i suprugom Igorom Kojićem uživala je u blagdanima, a sad se veseli koncertnoj promociji i proslavi svojega 45. rođendana, koji pada na isti dan. Prilično dug boravak u rodnom gradu, za angažman oko "Štorije" odvojila je 12 dana.

- Dobro je iskoristiti sve dane koje imaš za biti tu. Baš mi je lipo "leglo". I Uskrs i "Naša bila štorija". Gledam ovdje na probi Karana, ma njemu je suza bila o oku, i mislim u sebi: "Ej, želim ovo napraviti zbog njega, da ispadne sve lipo." I nadam se da hoće, zapravo, bit će sigurno.

Ta energija koju je on u zadnjih sedam godina utrošio u ovo fascinantna je. On i Neno Ninčević živjeli su za ovo, a kad netko ima takvu strast, koja ne pušta godinama, to se mora poduprijeti. Srasla sam s tim melodijama, svaki put kad ih slušam, čujem neku drugu pjesmu.

Baš je ova "Štorija" lipa, lipa... - puna je hvale Splićanka za autorski dvojac i ostatak ansambla s kojim će se s guštom u petak popeti na pozornicu na Gripama. Istinski je to užitak za nju...

'Svi smo željni ovakvih pisama'

- Svi su se zaželjeli ovakvih pjesama jer ih više nema. Više se nigdje ne slušaju, svima nam je to nešto lipo, svi smo odrastali na Splitskom festivalu i pjesmama koje su se pravile u bivšoj Jugi. I onda kad toga više nema, jer se mijenja moda i pjesama, kao i rebatinki.

Ovo je klasika na kojoj smo odrasli, uz koju se razgale i duša i srce – objašnjava Severina, ležerno sjedeći na rubu pozornice u amfiteatru. U trapericama koje krojem podsjećaju na one iz 80-ih, što je trenutačno opet in, izbjegava izravan odgovor na aluzije o navodnoj trudnoći zbog izbora modela.

- Uvijek su mi odgovarale rebe visokoga struka. (smijeh) Da sakriju stomak nastao od uskrsnih blagodati. Od svega što je mater skuhala. Napravila je takav gulaš na Uskrs da joj moram reći: "Mama, ovo ti je bio najbolji gulaš."

Gulaš za prste polizat

To je bilo za prste lizati. A strina je napravila njoke – referira kroz smijeh uskrsni meni, radosna zbog uzbuđenja koje osjeća njezina majka Ana uoči premijere "Štorije". Ana Vučković je od samih početaka gorljivo navijala za kćerin angažman u splitskom mjuziklu, pa nestrpljivo očekuje njegovo uprizorenje.

- Gospođa majka je u prvom redu, ona je tražila ulaznica za pola dvorane. Ako čujete velike pljeskove, to je sigurno mater i svi oni kojima je dala ulaznice. Mora se mater pokazat da ima veze i najbolje ulaznice! - smije se Severina.


Ninčević prezadovoljan
- Tek sad vidim što smo napravili. Prije proba sam mislio da je to dobro, a sad sam jednostavno oduševljen. Zvuči fenomenalno. Ovo je malo izmaklo kontroli jer smo htjeli napravi koncertnu promociju s fragmentima predstave. Međutim, Nina je to okrenula tako da ćemo skoro imati cijelu predstavu. Sretan sam jer ćemo na kraju od nečega za što smo mislili da će biti skraćena verzija dobiti skoro pa kompletnu predstavu. Presretan sam što svi izvođači daju sve od sebe, bit će sjajno – kaže Nenad Ninčević.

 

Naslovnica Showbizz