Scena Showbizz

smiješni trio

Baldasar, Pernar i Ava priredili rijetko viđeni show na Rivi: ovo što su izveli teško je opisati riječima

smiješni trio

Odavno takav interes građana nije doživjelo otvorenje Splitskog krnjevala kao ovogodišnji. Za to je definitivno zaslužan neponovljivi karnevalski ljubavni par - Ivan Pernar, saborski zastupnik maskiran u "Johnnyja Pernara" koji je dojahao s Dalekog Sjevera i iza Velikog zida kako bi oženio Avu Karabatić tj. "Avu Avazonku", našu starletu, inače profesoricu latinskog i talijanskog jezika, te se domogao ključa najluđeg grada na svitu - "Baldasargrada". Sudbonosno "da" izrekli su na vjenčanju u nedjelju ujutro na pozornici na osunčanoj Rivi pred mnogobrojnim Splićanima.

- Hoćeš li je uzeti za karnevalsku suprugu, voljeti i ljubiti, te financirati do kraja karnevala? - pitao je saborskog zastupnika naš novinar Damir Šarac, tradicionalno Veliki Cukun koji je vjenčao mladi par.

- Da, Ava, uzimam te u svoje pernato pleme! - odgovorio je Pernar, a potom je Ava u raskošnoj vjenčanici, koju je tata Ivica dopratio do oltara, pristala biti njegovom suprugom te je bacila vjenčani buket u publiku. No sreća je bila kratkog vijeka jer je uslijedio pravi krnjevalski skandal - gradonačelnik Ivo Baldasar se zaključao u Staru gradsku vijećnicu na Pjaci te je odbijao predati ključeve Grada po cijenu deložacije.

- Dragi moji sugrađani, ne dam ključeve. Imam još samo dva mjeseca mandata, a toliko toga još planiram napraviti. Imajte razumijevanja, ne dam ključeve! Do daljnjega ostajem u Banovini, možete me jedino iznijeti i deložirati! - poručio je gradonačelnik s prozora Vijećnice, zazivajući pomoć Živog zida. 

Gradsko vijeće=karneval

- Profesore Baltazare, ne morate brinuti, nisam vas došao deložirati. Ako koga treba izbaciti, to sam ja! - uzviknuo je Pernar, koji se tako žrtvovao za gradonačelnika koji je kasnije pojasnio zašto nije htio predati ključeve maškarama.

- Nema velike razlike između nas u gradskom Vijeću i karnevalu, to je manje-više isto, zašto bih dao ključeve? - našalio se Baldasar, dok Pernar ipak nije dobio sve što je želio.

- Lažno su mi obećali ključeve grada i prevarili su me, ali dobro, došao sam po najljepšu ženu, zadovoljan sam što sam barem to dobio - objasnio je zastupnik Živog zida razlog svog dolaska u naš grad, pritom tako odgovarajući na pitanje o cijeni svoje najnovije gaže. Vidno je uživao u našem gradu i cijelom performansu, držeći pokraj sebe svoju mladenku, šaljući poljupce te mašući građanima koji su stajali u redu kako bi se slikali s mladencima.

- Split je prekrasan grad, atmosfera je prva liga. Došli smo rastjerati depresiju, kada dobijemo ključeve grada dijelit ćemo novce svim Splićanima! - obećao je novopečeni splitski zet, čija je supruga izrazila oduševljenje što se u ovoj ulozi našla pred svojim sugrađanima.

- Najveća je čast zastupati rodni grad jer je ovo nešto neprocjenjivo, biti u najlipšem gradu u svitu i zavladati! Ja sam ovdje ipak napravila prve korake, tu su moji roditelji i prijatelji. Kad sam ja ovako teška i tvrdoglava pristala na vjenčanje, sve je jasno. Bit će onako kako ja naredim, žena mora vladati! Neće ovo trajati samo za vrijeme karnevala, ja mislim u Splitu vladati i duže! - kazala nam je Ava te se pridružila rasplesanoj gomili na Zumba partyju koji je uslijedio na Rivi. Ljubavni par je uglavnom toplo dočekan uz smijeh i ovakve reakcije: "Ala ne mogu virovat, pa to su Pernar i Ava!". Mnogi su posezali za svojim pametnim telefonima kako bi ovjekovječili nesvakidašnji prizor, no bilo je i onih koji su našem saborskom zastupniku prilično oštro poručivali da se "vrati u ludnicu".

Naslovnica Showbizz