Scena Showbizz

spektakularan nastup

Prljavci potpuno raspametili Spaladium, publika svih generacija uglas s bendom pjevala najveće hitove, a jedna je pjesma izazvala pravo ludilo...

spektakularan nastup

Tko bi rekao da im je 40-ta obljetnica! Sigurno ne netko tko je u petak imao priliku uživati u koncertu " Prljavog kazališta" u punoj Spaladium Areni. Tisuće nabrijanih obožavatelja svih generacija, velikim dijelom mlađarija koja se u vrijeme najvećih glazbenih vrhunaca benda usuđujemo se reći nije ni rodila, uzvikivala je od riječi do riječi svaki stih pjesama. Složit ćemo se s Prljavcima -  "Sve je lako kad si mlad", no zagrebački rokeri pokazali su da ne samo da imaju mlado srce, već i da im malo koji sastav na ovim prostorima može parirati kako zvukom, tako i forcom. 

Raspamećena splitska publika, koja je s bendom posljedni put pjevala prije pet, šest godina na Gripama, očito je jedva dočekala ovakav punokrvni rokerski spektakl. A upravo to su im pružili Prljavci! Formula uspjeha vrlo jednostavna: odlična produkcija i hit za hitom: "Radio Dubrava", "Sve je lako kad si mlad", potom "Crno-bijeli svijet" (koji je otpjevao nekadašnji pjevač Davorin Bogović), "Kao ja da poludiš", "Kiše jesenje", " Lupi petama"... 

Jednako dobro prihvatili su Splićani i poznate balade koje su uslijedile, a uz koje su se mnogi, kako je Mladen Bodalec rekao, "prisjetili nekih starih sretnih i nesretnih ljubavi". U tom tonu uslijedili su "Oprostio mi Bog", "Ma kog me Boga za tebe pitaju", " Tu noć kad si se udavala" ," Moj bijeli labude",  "Na badnje veče", " Ako tražiš nekoga", "S vremena na vrijeme"... Posebno emotivno bilo je pak za vrijeme izvođenja "Heroja ulice", no prava ludnica zavladala je, očekivano na kultnoj "Mojoj majci"! 

Kako bi tulum ipak završio na najbolji mogući način - pjesmom i plesmom, Prljavo kazalište okrenulo se veselicama "Što sad ljubav ima s tim", " Mi plešemo", "Previše suza u mom pivu", " Marina"..., a po reakciji publike tulum je mogao trajati do jutra!

-  Najlakše se povući i odustati te živjeti u mitu o dobrim starim vremenima, a ne na sceni. Naravno da je teško opstati, a još teže dostojanstveno starjeti. Posebno kad si stalno na sceni, kad si, baš poput glumaca, pred publikom ”na daskama”. A matematika je jednostavna - dobar si onoliko koliko na tim ”daskama” vrijediš - kazao je Jasenko Houra u nedavnom intervjuu "Slobodnoj Dalmaciji".

Ako je suditi po reakciji publike u Spaladiumu, možemo zaključiti samo jedno - Prljavci imaju neprocjenjivu vrijednost! 

 

 

Naslovnica Showbizz