Scena Showbizz

Manje poznata sestra Danijele Martinović želi da njezin novi studijski album dopre do što većega broja slušatelja

Izabela Martinović: Prodala bih svoje pjesme i za 30 kuna

Manje poznata sestra Danijele Martinović želi da njezin novi studijski album dopre do što većega broja slušatelja

Mislim da cijena CD-a ne mora biti iznad sto kuna, zato sam otišla u Švedsku i tamo pod svojim pokroviteljstvom snimila materijal, kaže Izabela

Mislim da cijena CD-a ne mora biti iznad sto kuna, zato sam otišla u Švedsku i tamo pod svojim pokroviteljstvom snimila materijal, kaže Izabela

Nakon tri godine stanke, splitska pjevačica Izabela Martinović opet se vraća na estradnu scenu, a sa sobom donosi skladbu koja se zavrtjela na domaćim ljestvicama, pjesmu za Hrvatski radijski festival, ali i novi studijski album skandinavskog podrijetla!

Izabela je novi materijal snimila u Švedskoj, a izbor dalekog sjevera je pao, priznala nam je, nakon nepostizanja dogovora s domaćim izdavačkim kućama.

Promocija novog materijala za sada čeka malo bolja vremena, kaže Izabela, navodeći i kako je sada zaokupljena drugim poslovima.

- Mislim da cijena prodajnog CD-a ne mora biti iznad sto kuna, kako je to kod nas uobičajeno. Smatram kako se može prodavati i za 30 do 40 kuna, i da bi to bila posve realna cijena. S tom sam idejom upoznala ljude u “Menartu”, “Dancing Bearu” i “Aquariusu”, ali oni drže kako cijena zbog marža, troškova trgovačkih putnika i ostalih stvari ne može pasti na tu razinu. Usprkos tome, mislim kako je našim ljudima ta njihova cifra previsoka, a i ne mogu u konačnici biti zadovoljna s 30 do 40 prodanih albuma. Zato sam otišla u Švedsku i tamo pod svojim pokroviteljstvom snimila materijal – kaže Izabela.

Razmišljala je, kaže, i o tome da novi uradak plasira uz dnevne novine, ali i o mogućnosti potencijalnog puštanja materijala na internet, što bi slušateljima, uz određenu naknadu, omogućilo samostalno preuzimanje najdražih skladbi.

Usprkos tome što je materijal snimljen u Švedskoj, pjesme s albuma su na hrvatskom jeziku, osim jedne iznimke, obrade hita grupe “Stijene” “Još te volim kao nekad”, koja je dobila svoju englesku verziju.

Cijela se priča stvarala “natenane” - kaže Izabela, tvrdeći i kako se kroz protekle tri godine posvetila sebi, psihičkom izgrađivanju i putovanjima.

Ima razloga za smijeh

Posla imam puno, uz HRF na kojem se natječem s pjesmom ‘Ja ti ne vjerujem’, tu je i skladba ‘Smijem se’, koja je dobila odlične kritike slušatelja. Zapravo sam i iznenađena koliko se ta skladba vrti po radiopostajama, čemu se jako radujem – kaže Izabela.

 

Naslovnica Showbizz