Scena Showbizz

u pet godina postojanja na tv ekranima svi showovi polučili gotovo isti rezultat

Reality statistika: muškarci pobjeđuju, žene grade karijere

u pet godina postojanja na tv ekranima svi showovi polučili gotovo isti rezultat

S obzirom da pobjednike bira isključivo publika, nekadašnja stanarka BB kuće, a danas uspješna voditeljica Antonija Blaće mudro zaključuje - Hrvati su loši u izborima!

S obzirom da pobjednike bira isključivo publika, nekadašnja stanarka BB kuće, a danas uspješna voditeljica Antonija Blaće mudro zaključuje - Hrvati su loši u izborima!

Adnan Babajić
Pobjeda Bosanca Adnana Babajića u glazbenom realityju “Operacija Trijumf” ponovno je potvrdila barem jednu od dvije teze karakteristične za najgledanije hrvatske reality emisije - Big Brother, Story SuperNova, Story SuperNova Music Talents, Showtime, Hrvatski idol... - a to je da na tronu gotov uvijek završi muškarac.

Da postoje rijetke iznimke, potvrđuju tek dvije pobjednice u realityjima - Žanamari Lalić, koja je pobijedila u Hrvatskom idolu, i Franka Batelić, koja je, usprkos jakoj muškoj konkurenciji, odnijela pobjedu u showu Showtime. Ipak, dovoljno je prisjetiti se preostalih spomenutih emisija u kojima se do tada nepoznatim ljudima nudila životna prilika da postanu zvijezde.

Tako je u prvom hrvatskom realityju Story SuperNova, u kojem se tražio voditelj danas jedne od najgledanijih showbiz emisija “Red Carpet”, pobijedio Marin Tironi koji se, nakon sukoba s Novom TV, zatim kratkotrajnog rada u HRT-ovu kvizu “Upitnik”, maknuo s estrade, osim kada je riječ o fotografiranju drugih celebrityja, jer trenutno radi kao Cropixov fotoreporter.

Tu se dolazi do druge teze, a to je da u spomenutim showovima najčešće profitiraju upravo “gubitnici”, dok ostali kandidati nestanu jednakom brzinom kojom su i došli do nagle popularnosti. U finalu s Marinom Tironijem našla se, među ostalim, i Barbara Radulović koja je danas jedno od poznatijih voditeljskih lica.

Marin tironi i Barbara Radulović
Uspjeh su isto požnjeli i Anja Alavanja te Dorijan Elezović koji su se usprkos činjenici da nisu bili među favoritima uspjeli izboriti za svoje mjesto pod zvijezdama.

Što se pak Story SuperNova Music Talentsa tiče, i tu je srca djevojčica, koje očito bez straha za podužim telefonskim računom troše impulse glasujući za svoje muške favorite, osvojio roker Rafael Dropulić, kojemu su društvo u finalu činile Natali Dizdar, Nera Stipičević i Saša Lozar. Iako je neko vrijeme punio novinske stupce, ali uglavnom zahvaljujući slavi stečenoj u showu, u glazbenom smislu mladi se Pločanin ipak nije dokazao.

S druge strane, Natali Dizdar bi u ožujku trebao izići njezin drugi album, dok je Nera Stipičević pjevačke vode uspješno zamijenila glumačkima. Mladoj Ivani Radovniković zvijezde su se itekako posložile te je tako prošle godine izdala uspješni album “Cafe”.

- Sigurno je da mnoge curice glasuju za muškarce, no isto tako mislim da si muškarci općenito više čuvaju leđa i da su kolegijalniji od žena. U showovima poput BB-a mislim da žena nikada neće pobijediti, no u glazbenim bi možda i mogla, ako se gleda isključivo talent - veli Dizdar, te dodaje kako je za pobjedu u svakom slučaju potrebna i taktičnost.

Antonija Blaće najbolje je iskoristila svoju šansu
Slična situacija je i s pet sezona Big Brothera u kojem su pobjednici redom muškarci kojih je većina već davno pala u zaborav - Saša Tkalčević, Hamdija Seferović, Danijel Rimanić, Vedran Lovrenčić te posljednji Krešimir Duvančić. Jedini kandidat za kojeg se s pravom može reći da je iskoristio boravak u BB kući je Antonija Blaće, danas voditeljica svih najgledanijih emisija na RTL-u.

- Pobjednik nije onaj tko pobijedi u showu, nego onaj koji poslije ostvari karijeru. Razlog zbog kojeg pobjeđuju dečki je taj što su oni ekipni igrači koji i prije ulaska u show grupiraju svoje snage, dok žene sve prepuste sudbini -smatra Blaće, istaknuvši kako se već godinama nada pobjedi žene.

S obzirom da pobjednike, od kojih većina ipak ne profitira od sudjelovanja u reality emisijama, bira isključivo publika, Blaće je kratko zaključila: “Hrvati su loši u izborima!”

 

 

Naslovnica Showbizz