Scena Showbizz

Neda Ukraden bi pjevala u Imotskom, građani duboko podijeljeni

Na svom koncertu u u dvorani Vatroslav Lisinski, prvom hrvatskom nastupu nakon osamostaljenja, Neda Ukraden, inače podrijetlom iz Glavine Donje kod Imotskog, na bi li zapjevala u svome rodnom gradu izjavila je kako joj je to velika želja.

-  Imotski je u mom srcu i rado bih tamo održala veliki humanitarni koncert - kazala je Neda, a njene je riječi prenjela Radio postaja Imotski te ih je objavila na svom portalu.

Nedina i izazvala nevjerojatno puno komentara i kontroverzi, a imotska je javnost pokazala kako je podijeljena je kada je riječ o toj pjevačici - dok Ukraden često gostuje u svega desetak kilometara udaljenom Posušju, njeni sugrađani još nisu načistu oko njenog povratka.

Otprilike 50 posto komentatora rezolutno je protiv njenog dolaska u Imotski, što obrazlažu njenim negativnim odnosom prema Domovinskom ratu i izostanku osude srpske agresije, što je, kao pjevačica popularna na području cijele bivše države imala priliku bezbroj puta učiniti.

Neda bi rado pjevala u rodnom gradu
Oni koji zagovaraju njen dolazak u Imotski uzvraćaju kako bi umjesto apriori optuživanja trebalo ispitati što je Neda uistinu izjavljivala i činila.

Isti je portal objavio anketu s pitanjem "slažete li se ili ne da Neda Ukraden pjeva u Imotskom na humanitarnom koncertu", a od sudionika je njih 108 glasovalo pozitivno, dok ih je102 bilo protiv, a tek je njih 16 navelo da im je sasvim svejedno.

Pitali smo odgovorne u Pučkom otvorenom učilištu, koje gospodari velikom Gradskom dvoranom, bi li oni dozvolili koncert Nede Ukraden. Odgovoreno nam je da, ako pjevačica želi za dobrobit žitelja Imotske krajine i Hrvatske održati humanitarni koncert, što se njih tiče - nikakva problema nema.

Iz Udruge Imotski sokolovi koja okuplja pripadnike legendarne Treće Imotske bojne odgovoreno nam je da je Imotski otvoren grad u kojem se nikome ništa neće zabranjivati.

- Ipak, iskreno govoreći, ne preferiramo Nedu Ukraden,  jer kada nam je bilo najteže, otišla je iz Imotskog, a mogla je i morala dignuti svoj glas protiv velikosrpske agresije - poručili su Sokolovi.

BRACO ĆOSIĆ/EPEHA

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last