Scena Showbizz

spektakl u Spaladiumu

Blanka oduševljeno zviždala plesačima 'Lord of the Dance'

spektakl u Spaladiumu

Naš je fotoreporter u publici snimio oduševljenu Blanku Vlašić / Paun Paunović / CROPIX

Glazbeno scenski spektakl Lord of the dance vratio se u Hrvatsku, a oko 2500 Splićana u utorak navečer je po prvi puta odgledalo predstavu pod nazivom „Opasne igre".

Spaladium Arena ugostila je novi show popularnih plesača koji se temelji na irskom folkloru, a ovaj put tematizira borbu između dobra i zla. Kroz univerzalni jezik plesa raspliće se pustolovina lika koji putuje kroz vrijeme u želji da pomogne gospodaru plesa u obrani protiv mračnih sila.

Mitska pustolovina

Mitska pustolovina puna opasnosti i ljubavi plesno-glazbeno-scenskog spektakla uključuje bogatu produkciju u kojoj se isprepliću hologramske projekcije, specijalni svjetlosni efekti, rasplesani roboti, svjetski poznati akrobati i sami plesači. Iza glazbenog ugođaja stoji skladatelj Gerard Fahi, dok je autor showa plesni virtuoz Michael Flatley.

U nekoliko postava plesnog ansambla nastupa čak 200 plesača prosječne starosti od 22 godine, uz velik broj profesionalaca koji brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i 1200 kostima, koliko ih plesači ukupno koriste. Plesna skupina Lord of the Dance do sada je oborila više svjetskih rekorda.

Voditelj i osnivač Michael Flatley u Guinnessovoj je knjizi rekorda zabilježen kao čovjek s najbržim nogama na svijetu, s nezamislivih 28 udaraca u sekundi, a vlastiti rekord je skinuo postignuvši 35 udaraca u sekundi.

Da bi mogli otplesati čitavu koreografiju, plesači aktivno vježbaju čak 125 dana u godini, dok ostale dane putuju. Skupina će nakon Splita gostovati u Zadru, 14. Listopada, Zagrebu, 16. listopada te u Rijeci, 17. listopada.

K. Lujak
Naslovnica Showbizz