Scena Showbizz

večer puna emocija

Klapa Intrade razdragala Spaladium arenu: Hvala, Splite, izuzetna nam je čast nastupiti u ovom gradu

večer puna emocija
Nakon što su u prosincu prošle godine tri puta rasprodali Lisinski, Tomislav Bralić i klapa Intrade u petak su zapalili i Spaladium arenu. Dalmatinska klapska pjesma, ali i uspješnicama bogat repertoar privukli su oko šest tisuća ljudi, a upravo je ljubav Splićana prema klapskom izričaju natjerala popularne Zadrane da svoj 30. rođendan proslave baš u gradu pod Marjanom.

- Svega je bilo u ovih trideset godina, opatinalo nas je vrime i sada smo, ako ne u sto, barem u deset nijansi sive. No, pamćenje nas dobro služi i nikada nećemo zaboraviti 2006. godinu na Poljudu i pjesmu "Ispod tvoje boloture", s kojom ste nas dignuli u nebesa i zato izuzetna nam je čast odužiti vam se našim prvim samostalnim koncertom u ovako velikoj dvorani! Hvala Splite! - zahvaljivao se u više navrata Tomislav Bralić splitskoj publici.

Mlado i staro uživalo je u velikim klapskim hitovima "Samo more nosim ja u duši", "Zora bila", "Nisan te sriće", "Ne damo te pismo naša”, "Croatio iz duše te ljubim", a velikim pljeskom pozdravljena je i praizvedba pjesme "Ti si ka pisma", s novog albuma "Cviće".

Na jednom od najromantičnijih koncerata, večer uoči Valentinova, javna prosidba ipak nije pala, ali romantike nije nedostajalo.- Intrade slavi trideseti rođendan, a mi za koji dan trideset godina braka, pa nam je večerašnji koncert prva u nizu fešti. Posljednjih godina i Valentinovo je u modi, a kako smo još uvijek ludo zaljubljeni koncert nam je došao kao naručen - rekao nam jedan od mnogobrojnih raspjevanih bračnih parova.

Izniman doprinos dali su i gosti koncerta Doris Dragović, koju je oduševljena publika zvala na bis, ali i Tedi Spalato, koji je oduševio obradom "Dalmatino, povišću pritrujena". Pjesmom je, naravno, proslavljen i 104. rođendan Hajduka.

- Ja sam, moram priznati, danas malo više bio koncentriran na rođendan Hajduka, a supruga je bila za to da proslavimo Valentinovo, pa smo se našli na pola puta! U tajnosti sam, preko portala Croatia tickets kupio ulaznice, i danas je iznenadio! Ma, stvarno smo uživali - rekao nam je Dragan Alač.

- Izvrstan koncert i predivna atmosfera! Klapa Intrade nas je oduševila, a Spaladium arena, još jednom podsjetila na odličnu akustičnost i njen, nažalost, loše iskorišten potencijal - komentirao je Luka Perko.

Tihana Marović
snimio: Duje KlariĆ / CROPIX

Naslovnica Showbizz