Scena Showbizz

bravo, "medo"

Spektakl na ledu Spaladium Arene: šegrt Hlapić klizao na najvećem splitskom klizalištu

bravo,

snimio: Duje Klarić / Cropix

 Nakon što je prošle godine proslavio 101. rođendan, šegrt Hlapić i njegova družina odlučili su i Splićane još jednom upoznati sa svojim čudnovatim zgodama, ali ovoga puta na klizaljkama. Na najvećoj splitskoj ledenoj pozornici Spaladium Arene, jednu od najljepših hrvatskih bajki, u petak je uprizorilo stotinu članova klizačkog kluba „Medo".

Jednosatna bajka na ledu ponudila je dobru zabavu, a spektakularnim vještinama klizači i klizačice, u dobi od četiri do 50 godina, posjetiteljima su vjerno dočarali bajkoviti svijet u kojem je sve moguće. Malen kao lakat i veseo kao ptica, lik maloga Hlapića, kojeg je davne 1913. stvorila hrvatska književnica Ivana Brlić Mažuranić, prema svemu sudeći, i dalje oduševljava velike i male.


- Najdraži lik još od djetinjstva mi je Gita! Izvodi cirkuske točke, a i pravedni Hlapić zaljubi se u nju, pa sam ljubav prema ovoj priči prenijela i na svoju malu Luciju. Još uvijek ne zna čitati, pa prelistavamo slikovnicu, a nedavno smo gledali i film o Hlapiću koji ju je oduševio. Predstavu na ledu već smo pogledali u Zagrebu, i izvrsna je, efekti i kostimi su sjajni, tako da se radujemo i splitskoj izvedbi - rekla nam je na ulazu u splitsku Spaladium arenu mama Tina Tomić.

- Šegrt Hlapić moj je najdraži lik, vidio sam ga već više puta, a najbolji dio mi je kada vrati svoje čizmice! Posebno mi se sviđaju i klizaljke, jer i ja sam naučio klizati - potvrdio nam je i prvašić Luka koji je na predstavu došao u pratnji roditelja.

- Postavljanje leda pokazalo se kao izvrsno rješenje i za Spaladium i za Splićane. U našem se gradu ovakva vrsta predstave još nije izvodila i uvjeren sam da smo dobro izabrali, te da su svi naraštaji uživali u ovom klizačkom spektaklu - istakao je Perica Mitrović, stečajni upravitelj Spaladium Arene.


Tihana Marović

Svi vole HlapićaPriča „Čudnovate zgode šegrta Hlapića" postao je najobjavljivaniji hrvatski dječji roman koji je, među ostalim, preveden i na bengalski, hindi, kineski, vijetnamski, japanski i perzijski jezik, a u nešto dorađenom obliku prenesen je i na male ekrane kao animirani i igrani film.


Naslovnica Showbizz