Scena Showbizz

Napokon CD splitskog glazbenika

Boris Krivec: Autori stihova znaju da sam romantik, zato su mi za album pisali samo ljubavne pjesme

Napokon CD splitskog glazbenika

Boris Krivec

Nakon što se čitav svoj život bavio glazbom - svirajući brojne instrumente, pišući pjesme i aranžirajući ih - Splićanin Boris Krivec konačno je dobio priznanje za svoj trud: objavljen mu je prvi CD “Kako te naći” u izdanju “Croatia Recordsa”.

Petnaest skladbi mješavina su različitih stilova glazbe, od dalmatinskog i slavonskog izričaja, preko francuske šansone do balada, a opet, pjesme su svaka na svoj način originalna djela.

- Tekstovi pjesama na albumu su uglavnom ljubavni. Najstarija pjesma na albumu, “Svjetionik”, nastala je prije dvadesetak godina. Naslovnu skladbu, kao i većinu stihova na CD-u potpisuje pjesnikinja Neda Čuleta.

Ona i ostali autori stihova slali su mi svoje ljubavne pjesme smatrajući da odgovaraju mome romantičarskom senzibilitetu - rekao je Krivec, svestrani glazbenik, u prvom redu klavijaturist i aranžer koji je radio aranžmane za Cocu, Borisa Oštrića, Jasmina Stavrosa, “Slavonske lole” i druge. Niz godina radio je kao tekstopisac i aranžer za festival Mali Split, a bavio se i duhovnom glazbom. U posljednje vrijeme svira s bendovima “Staklena dama” i “Nera x”.

Sada je prvi put i zapjevao, i to zahvaljujući prijatelju Vedranu Lekiću, autoru Oliverova hita “Bez tebe” (zaslužnog za gotovo cijeli prvi Severinin album), koji je napisao “Lipa Ana meni nesuđena”. Tu pjesmu, veli Krivec, nije mogao odbiti.

Kako će se njegova karijera dalje odvijati Boris se ne opterećuje. Glazbu živi svakodnevno. Iako nije krenuo u reklamnu kampanju, njegove pjesme vrte se na YouTubeu, dobivajući same pohvale.

M.I.


Naslovnica Showbizz