Scena Showbizz

odakle se pusti ovaj svit pojavija?!

Rokolomotiva predstavila debitantski album "Rudijev blef" i - oduševila!

odakle se pusti ovaj svit pojavija?!
Znatno bolji rezultat dočekala je mnogobrojna svita koja se umjesto ispred malih ekrana i utakmice Hrvatska –Island, u petak navečer okupila u kinoteci Zlatna vrata gdje je na svom koncertu zgoditak za zgoditkom postizala splitska grupa Rokolomotiva.

Bend koji djeluje još iz devedesetih godina, konačno je predstavio svoj debitantski album Rudijev blef kao i video spot za pjesmu Marginalac. Kako su Stipe Vidić, Ivan Perić, Rudolf Vučemilović i Ivan Fistanić, sve redom glazbenici na pragu 40-te, u publici su okupili brojne generacije od svojih školskih kolega, rodbine, prijatelja pa do svog pomlatka.

- Kultni prostor Zlatnih vrata nismo slučajno odabrali. Osim filmske, duga je i glazbena povijest kinotekine dvorane. Osamdesetih i devedesetih ondje su se održavali brojni koncerti, pa smo zaključili da je to idealno mjesto za ovaj audio-vizualni događaj – rekao je basist Vučemilović ujedno i neformalni stilist benda čiji su članovi nastupili u retro izdanju od frizura do odjeće evocirajući neka stara dobra vremena kada su se svirke mogle čuti svakog vikenda u Splitu.

U sat i pol koncertnog programa u premaloj Kinoteci Rokolomotiva izvela je svoje brojne pjesme prikazavši spot za Marginalca, inače pjesmu autora Stipe Vidića (vokal i gitara) koju redateljski potpisuje Ivan Perić, gitarist “Rokolomotive”. Spot je producirala udruga za kulturu ST-POLIS., Naslovnu ulogu u spotu tumači Tomislav Čubelić, znan kao Jakov iz “Ruže vjetrova”, kojeg očarava fatalna knjižničarka Nikolina Raić. Zaljubljeni par biva zarobljen od glazbenog narkokartela u “rokolomotivnom sastavu”.

- Pokušali smo napraviti hommage filmovima ‘The Breakfast Club’, ‘Scarface’ i ‘Sjećaš li se Dolly Bell’? - otkriva redatelj i gitarist Perić, koji posebno hvali “dvoje mladih i talentiranih glavnih glumaca.

Momci iz Rokolomotive nisu krili svoje oduševljenje ciejlom atmosferom na svojoj promociji. Mnogi su ih uspoređivali s raznim bendovima, smještajući ih glazbeno negdje izmešđu Novih Fosila i Električnog orgazma. No, oni sami kažu kako su im pjesme kombinacija raznih glazbenih žanrova, no rock je osnova.

- Dugo smo skupa i dugo sviramo. Spletom okolnosti prvi album nam je tek izašao i nadamo se da će doći do šire publike. Najvažnije nam je da se svi dobro osjećamo i guštamo u ovoj glazbi, i mi i publika. Cijela ova večer, svi ovi ljudi koji su došli, pozdravili nas popričali, nasmijati se. Ovo je neprocjenjivo – kažu nam momci.

Začudio se i novinar Slaven Relja odakle se 'pusti ovaj svit pojavija?! Očito je svitu falilo dobre glazbe i ugodnog druženja.

Merien ILIĆ
FOTO: CROPIX
Naslovnica Showbizz