Scena Showbizz

zlatna vrata

'Rokolomotiva' predstavlja videospot za pjesmu 'Marginalac'

zlatna vrata

Naslovnu ulogu u videu tumači Tomislav Čubelić, znan kao Jakov iz ‘Ruže vjetrova’

U splitskoj kinoteci “Zlatna vrata” 15. studenog bit će predstavljen videospot za pjesmu “Marginalac”, splitske grupe “Rokolomotiva”, koja je drugi singl s njihova debitantskog albuma “Rudijev blef”, objavljenog u srpnju.

Spot za pjesmu autora Stipe Vidića (vokal i gitara) redateljski potpisuje Ivan Perić, gitarist “Rokolomotive”, a spot je producirala udruga za kulturu ST-POLIS.

“Pokušali smo napraviti hommage filmovima ‘The Breakfast Club’, ‘Scarface’ i ‘Sjećaš li se Dolly Bell’? - otkriva redatelj i gitarist Perić, koji posebno hvali “dvoje mladih i talentiranih glavnih glumaca”.

Naslovnu ulogu u spotu tumači Tomislav Čubelić, znan kao Jakov iz “Ruže vjetrova”, kojeg očarava fatalna knjižničarka Nikolina Raić. Zaljubljeni par biva zarobljen od glazbenog narkokartela u “rokolomotivnom sastavu”.

Basist Rudolf Vučemilović, glazbeni voditelj splitskog sastava, o poanti veli: “Želimo poručiti mladima da se isplati čitati knjige i pozivamo sve da dođu u 20 sati u Kinoteku. Kultni prostor nismo slučajno odabrali. Osim filmske, duga je i glazbena povijest kinotekine dvorane. Osamdesetih i devedesetih ondje su se održavali brojni koncerti, pa smo zaključili da je to idealno mjesto za ovaj audio-vizualni događaj.”

M.K.


Naslovnica Showbizz