Scena Showbizz

istodobno ljubio nju i maju šuput

Mirjana Hrga o razvodu: Kao da je preda mnom odjednom osvanuo neki stranac...

istodobno ljubio nju i maju šuput
Kada su je početkom godine pitali kako joj je u braku, Mirjana Hrga s velikim je osmijehom na licu rekla: “Predivno. Imam najbolji brak na svijetu!” Danas šuti. Jer njezina se idila raspala preko noći, a ona se početkom lipnja iselila iz doma na zagrebačkom Bijeniku u kojem je živjela sa suprugom Deanom Šarićem.

Sve je pošlo po zlu ovog proljeća. Prve ružne riječi, piše Jutarnji list, pale su dok se Mirjana ispred Al Jazeere Balkans spremala u Rim, grad u kojem je pratila izbor novog Pape. Zbog toga je, pričaju nam njezini prijatelji, nakratko doputovala iz Sarajeva u Zagreb kako bi spakirala kofere. Međutim, njezina muža nije bilo u stanu. Doma je došao u zoru, a kada ga je pitala gdje je bio, on je samo šutio.

Nakon povratka iz Rima Mirjana je pokušavala sjesti i popričati sa suprugom, ali on za razgovor nije bio ni spreman ni raspoložen.

- Pokušavala je doprijeti do njega na sve moguće načine. Bila je puna takta i razumijevanja, bez obzira na to što je bila svjesna da se njen Dean promijenio preko noći. Činilo joj se kao da pred njom stoji neraspoloženi, namrgođeni stranac a ne suprug koji ju je tijekom pet godina braka nosio kao kap vode na dlanu - priča Mirjanina prijateljica.

- Tri se mjeseca trudila. Dala je sve od sebe da spasi svoj brak. Ali, nije mogla sama. Stoga je prije nekoliko tjedana spakirala stvari i vratila se u svoj djevojački stan - govore prijatelji novinarke, koji ni sami ne mogu shvatiti zašto je Dean prestao voljeti Mirjanu.

Jer, njihova ljubavna priča bila je doista idilična. Voljeli su se, razumjeli i poštovali. Jedno drugom tijekom pola desetljeća zajedničkog života bili su najveća podrška. Kada je Mirjana otišla s Nove TV i odlučila se zaposliti na Al Jazeeri u Sarajevu, rado je isticala da je odluku o zaposlenju u drugom gradu i državi donijela uz Deanovu apsolutnu potporu. Različite adrese nisu narušile njihov bračni sklad, a svaki slobodni trenutak Mirjana je provodila u Zagrebu, uživajući u društvu svog supruga.

Na početku njihove veze Šarić je izlazio i s Majom Šuput
Falilo joj je, naravno, što nisu svakodnevno zajedno. Zbog toga se zimus, nakon zajedničkog godišnjeg odmora, u dogovoru s Deanom odlučila, unatoč tome što je na poslu u Sarajevu prezadovoljna, okušati sreću i na HTV-u, pa se prijavila na natječaj za urednika HTV-ova Četvrtog programa. Kada je doznala da su prisavski čelnici tu funkciju odlučili dodijeliti drugom, istodobno je bila i sretna i žalosna. Bilo joj je drago što ne mora reći zbogom Al Jazeeri, no i tužna jer je propao plan da u Zagrebu živi zajedno sa svojim mužem.

A on ju je, barem naoko, obožavao. Ispunjavao joj je sve želje. Međutim, onu zadnju bračnu želju da sjednu, pričaju i vide može li se sve ispraviti nije ispunio.

Mirjana, povjerila je prijateljima, još uvijek ne zna što se zbilo u glavi njenog supruga. Je li se zaljubio? Je li ga uhvatila tzv. kriza srednjih godina? Odlazi li zbog toga na solarij u salone za uljepšavanje, što nikad ranije nije činio?

- Ne znam što bih rekla. Kao da je preda mnom odjednom osvanuo neki stranac koji je zauzeo mjesto čovjeka kojeg sam voljela. Ne mogu vjerovati da bi se netko punih pet godina pretvarao, da bi cijelo to vrijeme govorio i radio jedno, a mislio nešto sasvim drugo. A možda ja zapravo i nisam željela vidjeti, možda sam na nosu sve ovo vrijeme nosila ružičaste naočale ljubavi - ispričala je Mirjana prijateljima koji se, nakon svega, nisu mogli ne prisjetiti kako je počela njezina veza s uglednim oftalmologom.

Jer, njihova je ljubav počela skandalom. Na samom početku romanse ispostavilo se da je naočiti doktor istodobno ljubio dvije poznate plavuše: Maju Šuput i Mirjanu Hrgu. Izlazio je s obje, a jedna za drugu doznale su nakon što su novinari u zagrljaju snimili Deana i Mirjanu. On je tada pojasnio da se s Majom samo družio. Oglasila se i Maja, rekavši da se njezina i Deanova ljubavna veza nikako ne bi mogla nazvati tek druženjem, a dodala je i kako je doktor Šarić za nju nakon svega - pokojni. Istodobno je zaljubljena Mirjana povjerovala priči koju joj je ispričao Dean, a tijekom godina njihove ljubavi, kunu se Mirjanini prijatelji, ni po čemu se nije dalo ni naslutiti da je “sjedio” na dvije stolice.

- Kako je prostro, tako će i leći. No, oni koji pokušavaju istovremeno sjediti na dva stolca ne bi smjeli smetnuti s uma činjenicu da bi im se jednog dana moglo dogoditi da stolaca više nema. Ali, to je njihov problem. Što se Mirjane tiče, ona je iz svega ovog izašla tužna, ali poštena i čistog srca. Posvetila se poslu koji je raduje, a izuzetno je ponosna što je upravo ona ispred Al Jazeere Balkans odabrana da bude šefica specijala te televizije o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Na ljubav, rekla nam je, više i ne misli. Govori da se više nikada neće zaljubiti, vezati uz nekog i pokloniti mu svoje povjerenje. Tim više što je ona, sve dok nije upoznala Deana, govorila kako se nikada neće ni udavati. No nitko od nas, pa tako ni Mirjana, ne zna što nosi sutra. Jer, možda uskoro upozna nekog, možda ponovo zavoli… Sigurno je jedino da vrijeme liječi sve rane, pa tako i one nastale izdajom i razočaranjem - kažu prijatelji Mirjane Hrge.

(JL)

Naslovnica Showbizz