Scena Showbizz

prisjetila se početka karijere

Sanja Doležal: Prije 30 godina pjevači su se međusobno poštovali, danas su konkurencija

prisjetila se početka karijere

Pjevačica je ponovno na sceni, tri mjeseca nakon gubitka supruga Nenada Šarića Brade/ foto: Cropix

Prvi put nakon iznenadne smrti supruga, Sanja Doležal vratila se na pozornicu u Ljubljani. Tom prigodom dala je intervju za slovensko izdanje Storyja. Između ostalog, kazala je da u sebi nosi duboku tugu zbog gubitka supruga, a progovorila je i o svojoj tridesetogodišnjoj karijeri. Rekla je da je od malih nogu rado pjevala, a da su joj kroz kuću, jer su bili prijatelji njenih roditelja, često prolazili tada slavni glazbenici.

- I moj je otac glazbenik, zato su u našu kuću uvijek dolazili glazbenici Ivo Robić, Đimi Stanić, Gabi, Arsen Dedić i drugi. Unatoč tomu, jedno razdoblje nisam mogla zamisliti da ću se pjevanjem baviti do kraja života. Ali život mi je očito namijenio nešto drugo. Kada sam se sa 19 godina upisala na fakultet, Slobodan Momčilović Moka pozvao me da se pridružim Novim fosilima - rekla je Sanja Doležal te o stanju na estradi na početku njene karijere dodala:

- Prije 30 godina pravila su bila drukčija i nisi morao imati debelu kožu. Kolege su se međusobno poštovale i išle na koncerte jedni drugima. Kad bi u prostoriju ušla Tereza Kesovija, svi bi se maknuli kako bi mogla proći. Danas je sve kruto. Mediji te lako uzdignu u zvijezde, ali tetakođer mogu brzo uništiti. Kolege glazbenici više se ne žele međusobno pružiti, prostor je malen i jedni su drugima konkurencija. Na festivalima više nema smijeha, iako smo se prije na takvim događajima družili i veselili. Možda je sada tako i zbog krize.

IZVORNI TEKST MOŽETE PROČITATI OVDJE

Naslovnica Showbizz