Scena Showbizz

Zbog obljetnice pada Vukovara TBF pomaknuo datum koncerta u Spaladiumu

Na krilima uspjeha u riječkoj “Harteri” i zagrebačkom Domu sportova članovi TBF-a 19. studenog stižu u “Spaladium Arenu”, a ne dan ranije kako je prvotno bilo najavljeno. Popularni splitski bend odlučio se za promjenu datuma koncerta jer je prethodno najavljeni termin, 18. studeni, Dan sjećanja na Vukovar o čemu organizatori iz agencije “Mars Music” nisu vodili računa prilikom dogovaranja njihova nastupa u rodnom gradu u sklopu turneje “Pistaccio Metallic”.

- Nitko nije išao za tim, ni u jednom trenutku to nije iskrslo u priči dok smo dogovarali datum, jer da jest sigurno ga ne bismo najavljivali za taj dan - kazao nam je Mladen Badovinac napominjući kako su uoči sinoćnje svirke u posjetiteljima ispunjenom Domu sportova provjerili mogućnost pomicanja splitskog koncerta za dan kasnije.

- Tehnički uvjeti to dopuštaju, dvorana je slobodna 19. studenog. Ukoliko smo ovim potezom nekom tko je već kupio ulaznicu za 18. pomrsili planove slobodno je može vratiti i dobiti povrat novca - rekao je Badovinac.

Bend je odluku o promjeni datuma donio nakon javno upućene im zamolbe Kristijana Petrica, organizatora humanitarnih koncerata za Haiti i Japan, koji je ujedno sudjelovao i u organizaciji nedavnog UNICEF-ovog koncerta za gladnu djecu Afrike. Petric ih osobno, veli Badovinac, nije kontaktirao.

- Siguran sam da datum nisu izabrali oni, već menadžment. I zato ih pozivam da svirku u “Spaladiumu” odgode za neki drugi dan. Kao čovjeka koji sluša njihovu glazbu, osobno me ražalostilo što rade koncert u Splitu na dan ne samo velike hrvatske, već i europske tragedije, kada je masakrirano na stotine hrvatskih vojnika i civila - kazao je Petric novinaru čitanog internetskog portala koji je potom kontaktirao bend.

Članovi TBF-a, podsjetimo, nisu nastupili na posljednjem humanitarnom koncertu za gladnu afričku djecu u Petricovoj režiji, premda nedugo nakon toga jesu na onom dobrotvornom na Gripama za oboljele od Chronove bolesti. Bivši predsjednik HVIDR-e Splitsko-dalmatinske županije to im očito nije zaboravio uputivši im upozorenje o neprimjerenom terminu njihova splitskog koncerta isključivo putem medija, a njegovoj inicijativi pridružio se i Mario Tomasović, predsjednik splitske HVIDR-e.


MIRELA GORETA

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last