Scena Showbizz

milijarder koji se krije pod nekoliko imena krstari našom obalom s flotom luksuznih brodova, uživajući u punokrvnom hedonizmu

Fatalni Kinez uzburkao Jadran, na jahti se zabavljala i Simona Šajn

milijarder koji se krije pod nekoliko imena krstari našom obalom s flotom luksuznih brodova, uživajući u punokrvnom hedonizmu

Mediji su naveli  i da Jimmy zapravo ne postoji jer ga je izmislio milijarder Kin Kan Samanthur, rođen 1973. godine u Hong Kongu, britanskog državljanstva, koji je razvodi od supruge, pa se preko svojih dvojnika krije po srednjodalmatinskim otocim

Na Jadranu se odmara famozni Kinez, stanoviti Jimmy Lee ili možda Kin Kan Samanthur ili pak Samathur Li ili možda nešto sasvim drugo. U svakom slučaju, luksuzna jahta “Kogo”, duga 72 metra i “prateća” 54-metarska siva jahta “Wallypower” koja nalikuje na svemirski brod, nepoznatog vlasnika, već treću godinu zaredom posjećuje Hvar i okolne destinacije, a na njima se redovito pojavljuje momak kineskog porijekla, neprestano okružen ženama, šampanjcem i novcem.

O kome se zapravo radi, teško je kazati jer se u javnosti najčešće spominje stanoviti Jimmy Lee, navodno sin kosookog Amerikanca koji je vodeći čovjek neke velike bankarske korporacije. Mediji su naveli i da Jimmy zapravo ne postoji jer ga je izmislio milijarder Kin Kan Samanthur, rođen 1973. godine u Hong Kongu, britanskog državljanstva, koji se razvodi od supruge, pa se preko svojih dvojnika krije po srednjodalmatinskim otocima.

HVAR_WALLYPOWER10-140711.1

Samanthur je i prije valjda bio poznat po razuzdanom životu, posebice šaranju sa strane, pa zbog brakorazvodne parnice sada pokušava prikriti svoje pravo lice, a neki spominju i siguronosne razloge, jer ipak nije teško zaključiti da je čovjek pun ko brod, pa i više od toga.

Stoga ga često predstavljaju različiti likovi, poput njegova osobnog liječnika i hollywoodskoga glumca koji samozatajno sjedi na ogradi neke od jahti, dok se pravi gazda zabavlja s brojnim ljepoticama na krovu jahte ili pak u nekom od razvikanih klubova poput hvarskog “Carpe Diema” i “Hulla Hulla”.

HVAR_WALLYPOWER1-140711.1

- Već treće ljeto taj Kinez dolazi u Hvar od petka do nedjelje, i tog rasporeda strogo se drži. Ugostitelji govore kako troši bez pitanja, posebno na šampanjac. O raspašoju na njegovih jahtama već se pričaju vicevi, a svaka žena koja prođe kraj njegove jahte može biti vrbovana na brod u harem ako poželi malo akcije - priča nam jedan Hvaranin.

Kako su mediji već pisali, na superluksuznim jahtama gostovale su brojne ljepotice poput Splićanke Dragane Radošević, koja je jedno vrijeme bila u vezi s Davorom Šukerom, srpske misice Mirjane Božović, Dragane Atlije, Darije Srećković, a spominje se i ime Simone Šajn.

Kruže i priče da je bogati Kinez svojedobno organizirao i audiciju u Beogradu odakle je doveo dvadesetak dugonogih žena da mu prave društvo na “Kogu”. Kako je i prošle godine pisala Slobodna Dalmacija, osim tulumarenja, Kinez ništa posebno ne radi tijekom dana, tek povremeno vozi jet ski ili se sunča. Ima osobnog trenera tenisa iz Londona kojeg je unajmio na dva mjeseca i koji za bazu ima Hvar, a mora mu biti na raspolaganju kada poželi igrati tenis.

WALLYPOWER_KOGO2-150711.1

Jedan od članova posade luksuznog Koga kazao je lani da se jedna djevojka nakon godine dana plovidbe odlučila vratiti se kući, no gazda joj je dao “nemoralnu ponudu” od čak 10 tisuća dolara mjesečne plaće za posao hostese. Zanimljivo je kako članovi posade ne smiju biti u istom klubu ili restoranu kada je i Jimmy, a naš izvor otkriva nam da iako već nekoliko godina radi za njega, još nisu izmijenili niti dvije rečenice.

Cijelu godinu plove, zimi po Karibima i Bahamima, a ljeti na Mediteranu... I dok se svi pitaju tko je zapravo kosooki momak džepova punih novaca, ovaj se itekako dobro zabavlja ne zamarajući se tračevima. Ima i pravo!


MERIEN ILIĆ
FOTO: D. TADIĆ / CROPIX

Najam ‘Koga’ 425 tisuća $

Bogati Jimmy Lee, ili već kako se zove, krstari srednjim Jadranom sa čak četiri jahte. Riječ je o dvije Pershingove od 27 i 35 metara, te o ‘Kogu’ i ‘Wallypoweru’. ‘Kogo’ je megajahta duga 72 metra koja ima pet luksuznih apartmana, diskoteku, bolnicu, wellness i fitness dvoranu, helikopter, spremište za čak šest pomoćnih glisera i skutera te još puno toga. Vez za nju u našim lukama košta oko tisuću eura.

Tjedni najam košta 425 tisuća dolara. Posebna je priča ‘Wallypower 118’, superjahta vrijednosti 33 milijuna dolara, dužine 36 metara, a težine čak 95 tona. Riječ je o najbržem brodu na svijetu koji može razviti brzinu do 60 čvorova. Unutrašnjost je vrlo luksuzno uređena. Glavna soba smještena je naprijed i osvijetljena “zvjezdanim nebom” iznad kreveta “kraljevske veličine”. Iz blagovaonice seže pogled 360 stupnjeva ukrug.

Na sidru u Visu

Dok je vikendima redovito u hvarskom akvatoriju, tajanstveni Kinez ostalim danima obilazi druge destinacije, a od nedjelje navečer usidren je ispred predjela Kut na Visu. Kako nam pričaju tamošnji stanovnici, osim njegova smeća koje je posada iskrcala lučkim djelatnicima, nisu vidjeli ništa drugo. Kako doznajemo, Kinez nije ni upoznat s čuvenom viškom gastronomskom ponudom, pa za sada nije najavio svoj posjet nekom od restorana.

- Čuo sam za tog Kineza, ali se nisam susreo s njim. Imam pravilo da hvarske goste pustim na miru neka uživaju dok god su pošteni i zahvalni gosti, i dok uredno plaćaju usluge koje koriste, a ako me požele upoznati, moja vrata su im otvorena - kazao nam je hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić.


Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last