Scena Showbizz

pet tisuća posjetitelja u spaladium areni

PIVSKA KARAVANA Halid, Žera i Split vole se javno (FOTO)

pet tisuća posjetitelja u spaladium areni
Koncertna turneja Halida Bešlića i Crvene jabuke, uz potporu jakog pivskog sponzora, naišla je na očekivano dobar odaziv i u Splitu, gdje se u Spaladium Areni okupilo oko pet tisuća ljudi. Valja, međutim, iskreno reći da je Halid bio glavnom zvijezdom večeri, no pjevati kao svojevrsna uvertira bosanske legende čast je zacijelo i antologijskom bendu prostora bivše Juge kao što je "Jabuka".

Prije no što su izišli na stage, pak, i Halid i Žera su se podružili s presretnim fanovima, koji su putem društvene mreže izrazili zašto žele na koncert i zbog toga zaslužili besplatne ulaznice (inače po iznenađujuće povoljnoj cijeni od 80 do 100 kuna).

Tako su iz Splita došli "golupčići", oboje 22-godišnjaci Maja Vidan i Lenko Tomić, koji su ovoga tjedna proslavili rođendan praktički istodobno. Iz Sitnog Gornjeg kod Žrnovnice došla je mlada mama Marina Filipović, koja jednostavno ne može zamisliti bolji ventil od svakodnevnih obveza od koncerta voljenog Halida (a i Žere), dok je Maja Garić (24) došla zbog Halida čak iz Livna! Romantičnom Žerinu opusu, pak, pak, nikako ne može odoljeti njezin dečko Ivan Vrkić iz Kruševa pokraj Zadra, pa su se na koncertu dva glazbena barda idealno našli na pola puta...

Uigrani i sljubljivi bili su, dakako, izvođači; momci iz Crvene jabuke započeli su nježno, prigodničarskim božićnim brojem, a nastavili bezmjernom plejadom svojih hitova... Dok nije došao "kralj".

Skoro kao kod Miše, bilo je dovoljno pojaviti se, eventualno podignuti ruku.
- Lijep pozdrav, Splite! Donosim vam pozdrave iz Sarajeva! - rekao je Bešlić i izazvao opće oduševljenje, te bez puno govorancije nastavio s Čardakom, Miljackom, Jablanom, brojevima Stara kuća, Zlatne strune, Prvi poljubac, Tešanj... Pjesmama koje su svi znali, naravno, naizust.

Ipak, ugođaj koji se osjećao na ovom sponzorski dobro pokrivenom koncertu i nekim ranijim teško je usporediti. No, trajalo je više od tri sata i bilo tehnički besprijekorno, te još jednom sasvim očigledno da se Split, Halid i Žera istinski vole.LENKA GOSPODNETIĆ
FOTO: ANTE ČIZMIĆ / CROPIX
Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last