Scena Showbizz

FOTO Oliver digao na noge 13 tisuća Zagrepčana; došli Goran i Tatjana Ivanišević: Nisan odavno bija u Splitu. Dica, škola...

Odlično raspoloženi Oliver Dragojević u četvrtak navečer je digao na noge 13 000 posjetitelja zagrebačke „Arene“ uz čiju je pratnju i ovacije s lakoćom 'prošetao' kroz svima dobro poznate pjesme iz svoje gotovo pet desetljeća duge karijere.

Samo za tu prigodu, u raskošnijoj pratnji od uobičajene zahvaljujući, između vjernih 'Dupina' i niza ostalih glazbenika, i Zagrebačkim solistima pod ravnanjem Alana Bjelinskog.

Neupitni dalmatinski as uživao je zajedno s domaćom publikom u koncertu čiji je repertoar do sada predstavljao u poznatim koncertnim dvoranama Pariza, New Yorka i Londona, već u startu ne skrivajući zadovoljstvo brojem obožavatelja koji su ispunili sjedeća mjesta u dvorani.

„Hvala što ste došli na najbolji koncert u 'Areni' večeras. Ovako puno svita mi se ritko dogodi, al' mi je drago da volite lipu pismu. Ja ću pivat najbolje šta znan, a vi izaberite sebi nešto lipo“, pozdravio je Oliver publiku obećavši joj uživanje.

Obećano, ispunjeno. Nakon uvoda s „Jubavi mala“ koju je kasnije reprizirao, pjesmom s aktualnog albuma „Samo da je tu“, Oliver je 'zapeo' već na drugoj pjesmi „Prije sna“.

„Ovu je pismu napisa unuk od čovika šta je napisa 'Zeko i potočić', objasnio je pjevač publici i krenuo sa „Zekom“ potpuno 'skrenuvši' s dogovorene liste pjesama, pa su tako tijekom koncerta, primjerice, trudnice gratis dobile „Ključ života“, otočani sa zagrebačkom adresom „Velu Luku“, a ljubitelji „Beatlesa“ neočekivanu „Yesterday“...

Između „Magdalene“, „Galeba“, „Skalinade“, Morskog vuka“, „Cesarice“, „U ljubav vjere nemam“, „Traga u beskraju“... Oliver se nakon izvedbe „Dvaput san umra“ našalio i s aktualnim trendovima.

„Dvaput san umra. Tako je bilo nekad, a danas imaš Facebook. To je strašna stvar. Upoznaš čovika ovako“, nasmijao se i, podvukavši rukom crtu ispod vrata, dodao:“ I iza toga misliš kako more bit lipa“.

Oliver je sinoć u „Areni“ vidio sve svoje obožavatelje od glave do pete. I, ćutilo se, vidio je lipotu.

mirela goreta / biljana gaurina / cropix

Došli Goran i Tatjana


Pjevaču je uoči koncerta ruku stisnuo Goran Ivanišević stigavši u „Arenu“ u pratnji supruge Tatjane.

„Nisan odavno bija u Splitu. Dica, škola...“, kazao je Goran Oliveru koji u nedjelju u istoj glazbenoj postavi stiže u „Spaladium Arenu“.

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last