Scena Showbizz

‘Na pola puta između stvarnog i sanjanog’

SPLITSKA DICA Steve Wolfman Band objavio album prvijenac (VIDEO)

‘Na pola puta između stvarnog i sanjanog’

Album je nastao kao svojevrsni hommage splitskoj glazbenoj sceni 80-ih godina prošlog stoljeća, a na njemu se nalazi 14 autorskih pjesama koje je bend tada izvodio pod imenom Vukojarac

Dobar podsjetnik na podmarjansku glazbenu scenu 80-ih, iz vremena zlatne splitske dice, na tržište je kroz svoj prvi album izbacio Steve Wolfman Band.

“Na pola puta između stvarnog i sanjanog”, u izdanju Spona/Aquarius Recordsa, objedinio je 14 autorskih pjesama koje je 80-ih na svom repertoaru izvorno izvodio, ali nikada i snimio, splitski band Vukojarac.


Na ovaj se potez, kaže frontman Stevo Vučković alias Steve Wolfman, odlučio zbog intenzivne želje za povratkom glazbi iz doba nevinosti, uzorima iz mladosti, ali i oživljavanju atmosfere koju su stvarali Đavoli, Kineski zid, Daleka obala, Osmi putnik...

- U oživljavanje projekta definitivno nismo krenuli zbog estradizacije i komercijalizacije, razlozi su bili drugačije naravi. Na snimanje CD-a, zahtjevnom poslu obavljenom u splitskom studiju Master, potaknuo me i intenzivni pritisak prijatelja upoznatih s nekadašnjim opusom Vukojarca - kaže frontman Steve Wolfman, inače profesionalni glazbenik koji je zanat, među ostalim, pekao u Stividenima te desetogodišnjem radu s Goranom Karanom u okviru Vagabundo Banda.

Uz Wolfmana u bandu djeluju i Boris Hrepić Hrepa, Vinko Urlić te Nikola Džaja, koji su uspješnu promociju novog CD-a imali na zagrebačkom Blues Weekendu u Biker’s Beer Factoryju.Uslijedilo je plasiranje TV spota za skladbu “Zadnja pjesma za nas” u režiji splitskog Pilot Studia, koji je bio i hit dana na CMC televiziji.

Među ostalim čekaju ih i skora splitska promocija te snimanje TV spota za drugi singl s albuma “Ja to znam”.

- Tu su i natjecateljski nastup u Zagrebu 10.11. u klubu “Sax”, u okviru Blues Challengea, prosinački prvi samostalni koncert te izvjesna koncertna aktivnost po priobalju prije Nove godine. Zagrebački nastup u “Saxu” nam je posebno inspirativan jer će pobjednik imati prigodu predstavljati Hrvatsku na čuvenom blues festivalu u američkome Memphisu - kaže frotman Wolfman.

Tanja ŠIMUNDIĆ BENDIĆ

 

 

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last