Scena Showbizz

poznati vojvođanski kantautor nakon šest godina stiže u split, gdje će održati veliki koncert i promovirati film ‘kao rani mraz’

STIŽE PANONSKA MORNARICA Balašević u Spaladium Areni 10. prosinca!

poznati vojvođanski kantautor nakon šest godina stiže u split, gdje će održati veliki koncert i promovirati film ‘kao rani mraz’

Poznat sam  po tome da rijetko dolazim, a kratko ostajem, pa se nadam da će se obradovati oni koji su me čekali, a da onima drugima neću smetati. Sve će biti onako kako Split zaslužuje, nadam se da ću mu priuštiti doživljaj kakvog je dostojan. A o

Slavni kantautor Đorđe Balašević & Panonska mornarica 10. prosinca stižu u “Spaladium Arenu”! Dugo očekivano gostovanje “Panonskog mornara”, o kojemu se proteklih godinu dana govorilo u Splitu, prvi nam je, nakon silnih pregovora, potvrdio Srđan Žižak, direktor “Spaladium Arene”, a onda je omiljeni vojvođanski poet jučer uputio i osobne pozdrave Splićanima iz jednog novosadskog studija.

− U onim mračnim godinama Splićani su dolazili na moje koncerte po najčudnijim mjestima na svijetu. Uvijek u zelenim majicama, grupirani negdje u raznim kutovima nekih dvorana. Bili su moj svjetionik prema kojem sam se ravnao, volio bih ih sresti i u njihovu gradu − kazao nam je Đorđe, radujući se trodnevnom boravku u Splitu u krugu obitelji i članova glumačke ekipe u čijem će društvu, na istome mjestu dan nakon koncerta, u Dalmaciji premijerno predstaviti obiteljski film “Kao rani mraz”.

Riječ je o njegovu redateljskom prvijencu koji je realizirao po svojoj istoimenoj knjizi uz pomoć članova obitelji i prijatelja iz glumačke branše.

Supruga Olivera angažirala se kao producentica, kći Beba također se uhvatila poslova iza kamere, a uz članove glumačke ekipe poput Rade Šerbedžije, Mustafe Nadarevića, Nikole Đurička, Mire Banjac, Zijaha Sokolovića... uloge tumače i njihova druga kći Jovana te sin Aleksa.

− Poznat sam po tome da rijetko dolazim, a kratko ostajem, pa se nadam da će se obradovati oni koji su me čekali, a da onima drugima neću smetati. Sve će biti onako kako Split zaslužuje, nadam se da ću mu priuštiti doživljaj kakvog je dostojan. A ovo ne govorim u svim gradovima u kojima gostujem − naglasio je Balašević.Uz pratnju, za aktualnu turneju preimenovanog sastava “Panonska mornarica”, koji uključuje i tamburaše, poznati će kantautor posegnuti za ponajboljim stihovima iz svoje bogate čitanke, a onda sudu splitske publike prepustiti filmsku verziju priče o Vasi Ladačkom.

− U njoj nema agresije, nema politike i vulgarnosti. Što ćete, film je staromodan, kakav sam i ja − kaže kantautor od čijeg je posljednjeg susreta sa Splićanima proteklo šest godina.

Budući da se nekoliko posljednjih godina posvetio redateljskom prvijencu “Kao rani mraz”, Đorđe Balašević prije završetka filma nije ni pomišljao na gostovanje u Dalmaciji, a onda su na kolovoskoj premijeri u Opatiji njegovi hrvatski producenti iz tvrtke “Thorax” s ekipom iz “Spaladium Arene” dogovorili zajedničku realizaciju splitskoga gostovanja.

Ulaznice za “dane Vase Ladačkog u Splitu” bit će puštene u prodaju početkom studenog.

mirela goreta, foto: arhiv cropix

 

Bogata sezona

 

Gostovanje Đorđa Balaševića bit će kulminacija koncertne sezone u “Spaladium Areni”, kroz koju je u prvih deset mjeseci 2010. prošlo oko 240.000 posjetitelja.

Nakon Zdravka Čolića, Dina Merlina, Halida Bešlića, Gibonnija, gostovanja tribute banda “Pink Floyd” i plesne trupe “Lord of the Dance”, humanitarnog spektakla “Svi za Haiti”..., već ove nedjelje u dvorani će nastupiti Oliver Dragojević.

− Uložili smo golem trud da našu Arenu ugradimo u život Splita. Mislim da smo u tome uspjeli, a u sljedećoj godini potrudit ćemo se prirediti još nekoliko novih iznenađenja − kazao nam je Srđan Žižak.

Do konca godine u “Spaladiumu” će se održati i “ABBA show” (5. studenog), ljubitelji Šeherezade doći će na svoje zahvaljujući showu “Fire of Anatolia” s predstavom “Troya” (11. studenog), 27. studenog slijedi glazbena atrakcija “TopStars”, 5. prosinca Karlovačko live s Halidom Bešlićem i “Crvenom jabukom” u glavnim ulogama...


 

Umjesto tepiha - panonska zemlja

 

Umjesto crvenog tepiha uoči svečane projekcije filma, Balašević, po uzoru na opatijsku premijeru, ispred “Spaladium Arene” planira publici podastrijeti tepih od panonske zemlje.

− Svi se bore oko neke zemlje, otimaju je, pa sam ja tako odlučio donijeti malo svoje. A kako mi u Vojvodini nemamo more, volim zamoliti susjede da mi posude šalicu mora. Znate ono, kao kad u kući nemate šećera pa skočite do susjeda da vam posudi. A zbog toga sa zemljom jedino nas malo čudno gledaju špediteri, jer vozimo kamion zemlje preko granice − smije se Balašević.

 

  

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last