Scena Showbizz

Leonard Cohen s oduševljenjem primio nagradu Porin

Leonard Cohen
je u utorak navečer, uoči svog koncerta u Ljubljani, ugostio predstavnike Menarta, a direktor Branko Komljenović uručio mu je u backstageu diskografsku nagradu Porin.

Leonard Cohen osvojio je nagradu Porin u kategoriji 49, za najbolji inozemni video program u 2009. godini, odnosno DVD „Live in London“.

Iznimno raspoloženi Leonard Cohen, producent Ed Sanders, ali i ostali glazbenici iz banda  bili su oduševljeni statuom.

„Statua je prelijepa …i teška“  komentirao je slavni glazbenik nagradu Porin koja je izrađena od kristala i  teži nekoliko kilograma.

Cohen i njegov prateći band posljednji će koncert na ovoj  turneji održati u prosincu u Las Vegasu. Nakon toga slijedi kratak odmor pa rad u studiju na novom materijalu.

Premda su svi koncerti na turneji slični onome zabilježenome na izdanju „Live In London“, Cohen ipak svaki od njih dodatno začini svojim šarmom i karizmom ali i malom promjenom repertoara.

Od novih, neobjavljenih pjesama na koncertu u Ljubljani je izveo i The Darkness, Born In Chains i Feels So Good.

Osim nagrade, Cohena je dirnula i publika u ispunjenoj Areni Stožice. Bez obzira na veličinu, Cohen ju je  ispunio iznimnom toplinom i pozitivnom energijom, a nakon dva bisa i trosatnog koncerta još jednom skinuo šešir i poklonio se vjernoj publici.


Naslovnica Showbizz