Scena Showbizz

radar festival: grad baroka postao grad rocka

Bob Dylan u Varaždinu: neuništivi rocker oduševio publiku! (FOTOGALERIJA)

radar festival: grad baroka postao grad rocka
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX
 / Željko HAJDINJAK / CROPIX

Odličan zvuk, sjajna atmosfera i oduševljena reakcija publike koja je
ispunila stadion NK Varteksa kratak su sažetak koncerta Boba Dylana na Radar
festivalu.

 Veliki se glazbenik na stageu pojavio gotovo u minutu kad je i najavljen.

U 21,30 pozdravljen burnim povicima i oduševljenim zvižducima Dylan ničim nije
odavao da je na sceni već 50 godina. Kao i na posljednjem koncertu počeo je
svirajući na klavijaturama.

Dont Think Twice digla je publiku na noge, a one koji su već stajali, posebno stare rockere koji su se već i godinama približili neuništivom Dylanu.

Ovacije je pobrala i Just Like A Woman. Sa svakom novom pjesmom Dylan je bio sve bolji, zapravo jednako dobar kao i sva protekla desetljeća. Punih 45 minuta poslije izlaska na stage Dylan je još uvijek "prašio" , a ispred kafića u gradu oni koji iz bilo kojeg razloga nisu bili na koncertu dobro su se zabavljali.

Zahvaljujući izvrsnom ozvučenju, Dylan se čuo sasvim razgovjetno i nekoliko
kilometara daleko. Dobar uvod u feštu godine na gradskom stadionu napravili su Drago Mlinarec, Majke i posebno Britanci Manic Street Preachers koji su doduše izjavili kako im se čini da svi dolaze samo zbog Dylana.

Dobro raspoložena publika uspjela ih je uvjeriti u svoju naklonost.

- Varaždin je uz to što je grad baroka, postao i grad rocka, veselo je,dobro se
zabavljajući na koncertu zaključio gradonačelnik Ivan Čehok.

                                                                             SANJA ZEGNAL / EPEHA
                                                                             foto: željko hajdinjak / cropix

Rock legenda u Hrvatsku doletjela privatnim zrakoplovom

Bob Dylan je u Hrvatsku stigao privatnim avionom dan prije koncerta, a ostaje dva dana, piše Jutarnji list.

Već 15. lipnja ima koncert u talijanskom Trentu, a nije poznato hoće li sutra možda odletjeti na otvaranje svoje umjetničke izložbe u Londonu. Osamdesetak radova nastalih na temelju Dylanovih crteža i skica, koje je izrađivao tijekom svog 20-godišnjeg krstarenja svijetom, bit će izloženo u poznatoj londonskoj Galeriji Halcyon. Glazbenik, koji je prodao 110 milijuna albuma i dobio jednog Oscara, na slikama je uz obilje boja prikazao prostor iza scene, slične dekore hotelskih soba, gradove i pejzaže koje je obišao na turnejama.

Ovaj 67-godišnji američki glazbenik vrlo je skroman na svojim proputovanjima te, prema pisanju Jutarnjeg lista,  nije imao posebnih zahtjeva oko smještaja i same organizacije. Ipak, za njegovu se sigurnost brine oko 50 zaštitara, od kojih je barem polovica stigla sa samim umjetnikom. Inače, Dylanovi su menadžeri bilo vrlo rigorozni kad je riječ o sigurnosnim uvjetima u kojima se Dylan pojavljuje na sceni. Svaki, i najmanji, propust donosi organizatoru penale i plaćanje koje je riješeno ugovorom. Do zvijezde nitko ne smije doći, bez obzira na mjere koje se moraju poduzeti.

Gigantski kamioni zatamnjenih prozora, koji prevoze njegovu opremu, stigli su dan prije zvijezde, a kompletna pozornica bila je spremna dan prije koncerta.  (JL)

Manic Street Preachers navijali za Vatrene

Baš poput Dylana, u Hrvatskoj je po prvi put nastupio i jedan od najvećih britanskih rock bendova Manic Street Preachers. Manic Street Preachers u Hrvatsku su došli u punom naponu snage, u godini u kojoj će nastupiti na najvećim europskim festivalima Readingu, Leedsu, Rock im Park, Rock am Ring, a nekoliko dana prije Radar festivala nastupili su s Foo Fighters na stadionu Manchester Cityja.

Iako vrlo popularni u Britaniji i drugdje, dečki iz benda Manic Street Preachers, za razliku od Dylana, puno su opušteniji tijekom svojih gostovanja.

Članovi benda u Varaždin su stigli u četvrtak i na varaždinskom se trgu pridružili navijačima koji su pratili utakmicu Hrvatska - Njemačka. U uzavreloj navijačkoj atmosferi dečki su se opustili iz pivicu i pratili odličnu igru, popraćenu pobjedom naših “vatrenih”. (JL)

Naslovnica Showbizz