Scena Showbizz

Tina Vukov najavila novi album: Dosta mi je depresivnih pjesama

Prvi diskografski ugovor potpisala je s 14 godina, a više nego zapažen pjevački debi uspjela je ostvariti bez pojavljivanja u reality showovima i erotskim sessionima za Playboy.

Duboki alt Tine Vukov poznaje svaki i površni pratitelj domaće scene, a ova decentna mlada Riječanka nije štreberica kakvom ju mnogi zamišljaju.

Tina je posljednjih godina bila fokusirana na studentske obveze na riječkom Filozofskom fakultetu, gdje studira engleski jezik i filozofiju, no mlada glazbenica ponovno je osjetila žeđu za glazbom, odlučila je zamrznuti fakultet i trenutačno je posvećena snimanju novog albuma i novim koncertima.

Osim što vrijeme provodi u studiju, Tina se priprema i za nastup na retrospektivnoj večeri Splitskog festivala gdje pjeva Arsenovu “Kuću pored mora”. Tri godine od albuma “Tuga dolazi kasnije”, ova talentirana pjevačica poželjela je promjene u glazbi po kojoj je prepoznaju na regionalnoj sceni.

- Radim na novom albumu o kojem u ovom trenutku mogu reći da će biti ipak malo komercijalniji nego moj debi “Tuga dolazi kasnije”. Opet je u širem smislu u pitanju pop, no imamo malo življih pjesama. Na prošlom albumu bilo je sjajnih pjesama, no bile su možda malo ipak tmurne i depresivne - kazuje mlada Riječanka, koja će ovih dana održati svoj prvi samostalni koncert u karijeri, i to na riječkoj Gradini gdje će svojim nastupom otvoriti ljetnu sezonu.

Pitamo je kako to da se, unatoč svojemu dugogodišnjem bavljenju glazbom, tek sad odlučuje na samostalni koncert.

- Ne znam, tek sad se osjećam spremna za takvo što, prije sam bila introvertnija i povučenija, sad sam otvorenija i slobodnija - priznaje pjevačica, koja je prošla kroz mnoge glazbene faze.

- S 14 godina sam slušala r’n’b, onda me uhvatila operna faza, pa jazz, a sad volim različite žanrove. Najveći uzor su mi ipak pjevačice poput Shirley Bassey, Bonnie Raitt, ali i Stevie Wonder. Volim i Lady Gagu jer je, pored svih tih spektakala koje radi, ipak u osnovi sjajna glazbenica - kaže Tina, koja je već kupila ulaznicu za Gagin koncert u Areni, na koji će otići zajedno s društvom.

Antonela Marušić, foto: arhiv cropix

Naslovnica Showbizz