StoryEditorOCM
ShowbizRječita statistika

Nikad u povijesti Eurosonga izvođač s manje bodova publike nije uspio ništa slično. Žiri je baš ‘pronašao‘ Nemu

Piše Vijesti SD
12. svibnja 2024. - 10:19

Švicarska je pobijedila na Eurosongu odlukom stručnih žirija iz 37 zemalja koje su ove godine sudjelovale na Eurosongu.

Gledatelje je pobjeda Švicarske, koja je imala 15 posto šanse za pobjedu u odnosu na hrvatskih 50 posto, potpuno iznenadila, piše Index.

Posebno jer je u finale ušla s tek četvrtog mjesta u polufinalu.

Do pobjede, zanimljivo, Švicarska je došla s četvrtog mjesta po bodovima publike. Nikad u povijesti Eurosonga izvođač s manje bodova publike nije uspio ništa slično. Naime, 22 zemlje od 37 zemalja po 12 bodova dalo je Švicarskoj.

Dosadašnji rekord u broju bodova žirija držala je Velika Britanija, koja je 2022. dobilo 283 bodova stručnih žirija. Švicarska je dobila 365 bodova žirija. Nikad se nije dogodilo ni da 22 od 37 stručnih žirija istom izvođaču daju po 12 bodova.

Nije se još dogodilo ni da kladionice u ovolikoj mjeri promaše pobjednika Eurosonga. Loreen je prošle godine uvjerljivo pobijedila nakon što je u finale ušla s istim postotkom šanse za pobjedu koje je ove godine imao Baby Lasagna.

Kad su prognoze za pobjedu iznad 50 posto, rijetko su se događali promašaji. Primjerice, Ukrajina je 2022. imala više od 50 posto prije finala i uvjerljivo pobijedila, piše Index.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 18:40