StoryEditorOCM
ShowbizREZULTAT TELEVOTINGA

Nesrazmjer: Hrvatskoj publika dala devet 12-ica, Švicarcima tek jednu; norveški žiri nije nam dao ni boda, a publika 12!

Piše I. P.
12. svibnja 2024. - 13:23

Baby Lasagna osvojio je drugo mjesto na Eurosongu s ukupno 547 bodova, a pobjednik Nemo iz Švicarske 591 bodom. Od strane žirija naš predstavnik imao je 210 glasova, a Švicarac 365.

Da nije bilo žirija, odnosno da su se brojali samo glasovi publike Hrvatska bi osvojila Eurosong. Prema glasovima publike Baby Lasagna apsolutno je izdominirao. Osvojio je najviše glasova publike, 337. Ipak, to mu nije bilo dovoljno da osvoji Eurosong...

Švicarac Nemo pobijedio je zahvaljujući žiriju. 12 bodova Baby Lasagna dobio je samo od žirija dvije zemlje, Srbije i Cipra, dok je publika u čak devet država odlučila kako je Hrvatska bila najbolja. To su redom: Albanija, Austrija, Azerbajdžan, Danska, Island, Irska, Norveška, Srbija te Slovenija.

image

Eurosong 2024.

Printscreen

Nesrazmjer između glasova žirija i publike najbolje se vidi u slučaju Norveške. Njihov žiri nam nije dao ni boda, a publika nam je dala 12 bodova!

Švicarska je maksimalnih 12 bodova u televotingu dobila tek od jedne države - Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 19:46