StoryEditorOCM
Showbizćakula u zadru

Emilija Kokić: ‘Nisam pojmila što će se dogoditi nakon pobjede na Eurosongu. A uspjeh je poslije svega ostati normalan‘

Piše Ivana Prgomet
7. svibnja 2024. - 11:06

– Mislim da bih lakše pratila godine da imam dijete. Kad imaš dijete, imaš čovjeka ispred sebe. Ovako nemam nikakav osjećaj za vrijeme. Kako sam vrlo aktivna i imam takav duh da non-stop učim i istražujem, nemam osjećaj ni da ja imam toliko godina, ni da je toliko godina prošlo od Eurosonga.

Puno toga mi se događalo. Sve što mi se dogodilo je dobro i kvalitetno i sviđa mi se, tako da nisam nezadovoljna, nego upravo suprotno. Imam osjećaj da mi se u tih 35 godina dogodilo puno kreativno dobrog, inspirirajućeg i izvrsnog za mene u mom životu – kaže nam Emilija Kokić.

Prije 35 godina pobijedila je na Eurosongu u Švicarskoj, u Lausannei, s grupom Riva i pjesmom “Rock Me Baby”. Nakon toga Eurosong se održao u Zagrebu, u kojem nas je predstavljala Tajči s pjesmom “Hajde da ludujemo”, a pobijedio je Toto Cutugno s pjesmom “Insieme: 1992”.

Kao svoj najveći uspjeh u posljednjih 35 godina Emilija bi izdvojila to što je, kako nam kaže, ostala normalna.

– To je uspjeh u današnje vrijeme. Jako puno sam napravila u radu s ljudima, otvorila sam već prije 15-ak godina školu pjevanja u Zagrebu pa je to iz godine u godinu raslo. Sve veći broj ljudi, sve više i mog učenja i njihova učenja. Naravno, prepuštanja meni kao mentorici.

image

Sa suprugom Miljenkom nešto više od godinu dana živi u zadru, gdje su pobjegli od zagrebačke gužve i vreve

Luka Gerlanc/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 23:45