stdClass Object ( [id] => 628843 [title] => 'Grozno je biti na toj strani': frontmen jednog od najdugovječnijih hrvatskih bendova u žiriju 'The Voicea' već sada zna da ga čekaju teške odluke  [alias] => 39-grozno-je-biti-na-toj-strani-39-frontmen-jednog-od-najdugovjecnijih-hrvatskih-bendova-u-ziriju-39-the-voicea-39-vec-sada-zna-da-ga-cekaju-teske-odluke-nbsp [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

HRT-ov show "The Voice" uskoro se vraća na male ekrane, a osim novih natjecatelja, publika će moći pratiti i komentare žirija, koji će se ovaj put naći u nešto drukčijem sastavu.

Uz Ivana Dečaka iz grupe Vatra, koji je kandidate ocjenjivao i u prethodnoj sezoni, sjedit će Ivana Vrdoljak Vanna, Massimo Savić te Davor Gobac, kojeg ćemo prvi put gledati u formatu ovog tipa.

Kao član žirija okušao se, doduše, u regionalnom showu "Rat bendova" prije desetak godina, a sada će u "The Voiceu", osim ocjenjivanja kandidata, dati svoj doprinos i kao mentor novim nadama na sceni.

S obzirom na dugovječnost njegovog Psihomodo popa, koji se približava četrdesetoj godišnjici djelovanja, vjerujemo da će kandidatima udijeliti vrijedne savjete, a evo što je sve nama otkrio u ćakuli za "Reflektor".

Jeste li odmah prihvatili angažman u "The Voiceu" ili ste morali malo razmisliti? Pratite li inače emisije ovog tipa?

- Pa moram priznat da sam morao malo razmisliti, ja uvijek malo razmislim, iako izgledam kao čovjek koji možda malo ne razmisli, ali sam razmislio. Ne mogu reći da sad sjedim doma i buljim u showove tog tipa, ali sam svjestan da je "Voice" zbilja nešto drukčije, nešto svjetsko, da je dobro upustit se u tu avanturu i osjetit malo kako to izgleda. Mogu reći, nakon što smo prvi dan snimanja odradili, da je super, baš sam zadovoljan, i ekipa je dobra i nadam se najboljim rezultatima, a vidjet ćemo. Ne treba ništa unaprijed govoriti, ne volim inače puno prognozirati.

Umjetnost

Kakav ćete biti kao član žirija?

- Nadasve lijep, simpatičan i ugodan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Voice Hrvatska (@thevoicehrt) on

Smatrate li da je u današnje vrijeme, zahvaljujući formatima ovog tipa, jednostavnije probiti se u glazbenoj industriji?

- Pa ja mislim da se formati ovoga tipa mogu nekome posrećiti da mu otvore put ako je on dobar, ali da ćeš sto posto uspjeti i da je lakše, u to sumnjam. Svako vrijeme nosi svoje nedaće. Mi smo u ono vrijeme kada sam ja počinjao imali neke druge probleme, a danas unatoč svim tim silnim showovima i društvenim mrežama i dalje ima problema. Mislim, teško se probit i nikad to neće ni biti jednostavno, i za sto godina će biti problema.

Možete li se ovom prigodom prisjetiti vlastitih glazbenih početaka?

- Kada smo mi počinjali, bio je san snimiti ploču. To je bio jedan gotovo nedodirljivi san u to vrijeme. Danas svatko može snimiti CD ili vjerojatno nešto doma, ako ništa, na kompjuteru. U ono vrijeme to nije bilo tako. Morao si doći do studija koji je bio skup, morao si dobiti neki ugovor da ti neka diskografska kuća plati to snimanje i tako. Ali mene je sve to zabavljalo, bio sam dosta spretan u početku i cijeli bend, tako da smo se uspjeli nekako održat, ali najvažnije nam je bilo da smo bili svjesni da nam je najvažnija naša glazba. Ako napravimo dobre pjesme, ostalo ćemo već nekako riješiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Psihomodo Pop (Official) (@psihomodopop1) on

 

Da se ne bavite glazbom (i slikarstvom), u kojoj biste se profesiji mogli zamisliti? Je li neka druga opcija ikada bila opcija?

- Ne znam, ja mislim da to zapravo ovisi o tome koliko čovjek ima volje nešto raditi. Ja nisam ni glup ni ružan da ne bih mogao raditi još deset nekih drugih poslova, ali pitanje je bih li ja to htio raditi. Ali kada bih morao birati, da se ne mogu baviti ni slikanjem ni pjevanjem ni komponiranjem, što ja znam čime bih se bavio, sigurno nečim drugim. Mogao bih se glumom baviti, ali uglavnom, sigurno bih se bavio nekom umjetničkom disciplinom.

U čemu pronalazite inspiraciju za slikarske radove i kada uglavnom radite na njima?

- Uglavnom sam slikao u prošlosti, sad već dugo nisam ništa naslikao jer nemam vremena, bavim se snimanjima i turnejama. Ja volim pop art umjetnike, volim stripove i volim crtiće. Mislim, moja umjetnost, slikarstvo je nekakva vrsta pop arta, vjerojatno. Inspiracija mi dolazi odasvud. Pokojni Darko Glavan je napisao da sam ja urbana naiva. Samo što naivci crtaju pipice i guskice, a ja crtam kante za smeće i Mickeya Mousea. Mislim, ja i jesam jedan urbani naivac, nisam vidio Likovnu akademiju osim izvana. Kada sam slikao, obično sam slikao noću.

Protekle godine Psihomodo pop obilježio je 35 godina djelovanja. Kako gledate na taj period i kakav plan imate za idućih petnaest?

- Pa za idućih petnaest imamo plan snimati sve bolje i bolje ploče i postati zbilja Rolling Stonesi, ha, ha, ha... Svirat ćemo jer ne znamo i tako ništa drugo radit i mi smo taj bend, ja se nadam da će potrajati i duže od petnaest godina ako nas posluže zdravlje i sreća.

Nažalost, u prosincu 2017. godine preminuo je vaš bubnjar Tigran Kalebota. Kako je bilo nastaviti rad nakon tog gubitka? Jeste li ikad razmišljali o prestanku?

- To je bio zbilja jedan šok koji nismo mogli kontrolirati. Mislim, ja sam bio totalno izvan sebe, pogotovo prvih par dana. Uopće nisam mogao pojmit da se to dogodilo. Bilo je dosta problema. Radili smo audicije. Nije nam bilo lako nekim dobrim bubnjarima, koji ipak nisu bili za nas, reći ne. Jer svi ti ljudi dolaze s nekom nadom, isto kao sada u Voiceu, i grozno je biti na toj strani kada nekom moraš reći da nećeš. Na kraju je dosta dobro ispalo, odlično, naš već dugogodišnji prijatelj Tino Streš je dobio Tigranovo mjesto i mislim da ga je zbilja više nego dostojno naslijedio, a mislim da bi i Tigranu to bilo drago.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Psihomodo Pop (Official) (@psihomodopop1) on

 

Sin

I vaš sin Vili krenuo je glazbenim stopama. Je li vam drago zbog toga, pružate li mu ponekad kakve savjete, kritike? Odlazite li na koncerte njegovog benda Donkey hot?

- Pa sin mi je momentalno dosta zauzet svojom glumačkom akademijom, ali ima bend i vidim da rade. Mogu reći da im se puno ne petljam u posao, oni zbilja imaju neki svoj pogled na to i mislim da su sada već i dovoljno zreli da sami to rade, a moram reći da ga nikad nisam gledao uživo, ali ću sad, prvom prilikom kad počne svirat, sigurno otići.

U jednom ste intervjuu kazali da ste počeli redovito trenirati. Na kakav tip treninga odlazite i kako ste se odlučili na taj korak?

- Počeo sam trenirat prije puno godina. Moram jer imam problema s išijasom. Tako da htio ja, ne htio, mislim da ću to nastaviti i dalje. A skužio sam da, kad sam u nekakvoj kondiciji, da mi mozak puno bolje radi i da to radiš zbog sebe, a ne zbog posla. Primjer je jedan Mick Jagger kojeg uvijek spominjem koji je zbilja pun love, pun slave, ne treba ništa više radit, a čovjek svaki dan vježba i doživio je, kao što vidimo, 76 godina. Čak je i njegov doktor, kad su mu operirali srce, rekao da neće biti nikakvih problema jer je u odličnoj fizičkoj kondiciji. Ja se toga držim i paše mi i tako dugo sam u kondiciji da sam se naučio na to.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Psihomodo Pop (Official) (@psihomodopop1) on

 

 

Uskoro stiže novi album Psihomodo popa
- Razlikovat će se od prethodnih uradaka, na ovom će biti potpuno nove pjesme, kao i što su na svakom novom albumu. Mislim da smo ovaj puta dobili najbolji zvuk do sada, imamo dobar materijal i svi smo zadovoljni, i ovim putem bih zahvalio našem producentu Skansiju, koji je zbilja dao sve od sebe ovog puta. Mislim, za razliku od inače, kada isto daje sve od sebe, naš Skansi - kaže nam Gobac.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"NOVA ULOGA "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2019-10-19 11:53:37 [created_by] => 3096 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-10-19 12:24:02 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-10-20 11:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2198 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/10\/19\/_KRP9746-1 (1).jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11823516.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11538746.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935010.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935014.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935020.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935256.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935260.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935262.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11823518.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11823516.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11538746.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935010.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935014.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935020.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935256.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935260.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11935262.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/10\/20\/Teme\/11823518.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["_KRP9746-1 (1)","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1259x840"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1373"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1278"},{"size0":"1920x1596"},{"size0":"1920x2877"},{"size0":"1920x1281"},{"size0":"1920x1281"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1373"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1278"},{"size0":"1920x1596"},{"size0":"1920x2877"},{"size0":"1920x1281"},{"size0":"1920x1281"},{"size0":"1920x1280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7698944 Threads: 4 Questions: 1558204234 Slow queries: 4749478 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111418894 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/39-grozno-je-biti-na-toj-strani-39-frontmen-jednog-od-najdugovjecnijih-hrvatskih-bendova-u-ziriju-39-the-voicea-39-vec-sada-zna-da-ga-cekaju-teske-odluke-nbsp-628843 [printLink] => /scena/showbiz/39-grozno-je-biti-na-toj-strani-39-frontmen-jednog-od-najdugovjecnijih-hrvatskih-bendova-u-ziriju-39-the-voicea-39-vec-sada-zna-da-ga-cekaju-teske-odluke-nbsp-628843?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 527413 [name] => the voice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => the-voice [link] => /tag/the-voice ) [1] => stdClass Object ( [id] => 359872 [name] => Psihomodo Pop [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => psihomodo-pop [link] => /tag/psihomodo-pop ) [2] => stdClass Object ( [id] => 353457 [name] => Davor Gobac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => davor-gobac [link] => /tag/davor-gobac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 'Grozno je biti na toj strani': frontmen jednog od najdugovječnijih hrvatskih bendova u žiriju 'The Voicea' već sada zna da ga čekaju teške odluke  [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3096 [name] => Anja Popović [username] => anja-popovi [email] => anja-popovi@sd.hr [password] => $2y$10$6TdYckj9HFOa//3A9SXdcuHGML4QgkAXjm2rqRaA7gqv1RPp2YVRy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anja-popovic-3096 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1614 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/2d7972a7d8b83ad244a9e9dcae98bc8e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/19/_KRP9746-1 (1).jpg [galleryCount] => 19 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => _KRP9746-1 (1) [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/19/_KRP9746-1 (1).jpg [title] => _KRP9746-1 (1) ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11823516.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11538746.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935010.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935014.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935020.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935256.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935260.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935262.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11823518.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11823516.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11538746.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935010.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935014.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935020.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935256.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935260.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11935262.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/10/20/Teme/11823518.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

HRT-ov show "The Voice" uskoro se vraća na male ekrane, a osim novih natjecatelja, publika će moći pratiti i komentare žirija, koji će se ovaj put naći u nešto drukčijem sastavu.

Uz Ivana Dečaka iz grupe Vatra, koji je kandidate ocjenjivao i u prethodnoj sezoni, sjedit će Ivana Vrdoljak Vanna, Massimo Savić te Davor Gobac, kojeg ćemo prvi put gledati u formatu ovog tipa.

Kao član žirija okušao se, doduše, u regionalnom showu "Rat bendova" prije desetak godina, a sada će u "The Voiceu", osim ocjenjivanja kandidata, dati svoj doprinos i kao mentor novim nadama na sceni.

S obzirom na dugovječnost njegovog Psihomodo popa, koji se približava četrdesetoj godišnjici djelovanja, vjerujemo da će kandidatima udijeliti vrijedne savjete, a evo što je sve nama otkrio u ćakuli za "Reflektor".

Jeste li odmah prihvatili angažman u "The Voiceu" ili ste morali malo razmisliti? Pratite li inače emisije ovog tipa?

- Pa moram priznat da sam morao malo razmisliti, ja uvijek malo razmislim, iako izgledam kao čovjek koji možda malo ne razmisli, ali sam razmislio. Ne mogu reći da sad sjedim doma i buljim u showove tog tipa, ali sam svjestan da je "Voice" zbilja nešto drukčije, nešto svjetsko, da je dobro upustit se u tu avanturu i osjetit malo kako to izgleda. Mogu reći, nakon što smo prvi dan snimanja odradili, da je super, baš sam zadovoljan, i ekipa je dobra i nadam se najboljim rezultatima, a vidjet ćemo. Ne treba ništa unaprijed govoriti, ne volim inače puno prognozirati.

Umjetnost

Kakav ćete biti kao član žirija?

- Nadasve lijep, simpatičan i ugodan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Voice Hrvatska (@thevoicehrt) on

Smatrate li da je u današnje vrijeme, zahvaljujući formatima ovog tipa, jednostavnije probiti se u glazbenoj industriji?

- Pa ja mislim da se formati ovoga tipa mogu nekome posrećiti da mu otvore put ako je on dobar, ali da ćeš sto posto uspjeti i da je lakše, u to sumnjam. Svako vrijeme nosi svoje nedaće. Mi smo u ono vrijeme kada sam ja počinjao imali neke druge probleme, a danas unatoč svim tim silnim showovima i društvenim mrežama i dalje ima problema. Mislim, teško se probit i nikad to neće ni biti jednostavno, i za sto godina će biti problema.

Možete li se ovom prigodom prisjetiti vlastitih glazbenih početaka?

- Kada smo mi počinjali, bio je san snimiti ploču. To je bio jedan gotovo nedodirljivi san u to vrijeme. Danas svatko može snimiti CD ili vjerojatno nešto doma, ako ništa, na kompjuteru. U ono vrijeme to nije bilo tako. Morao si doći do studija koji je bio skup, morao si dobiti neki ugovor da ti neka diskografska kuća plati to snimanje i tako. Ali mene je sve to zabavljalo, bio sam dosta spretan u početku i cijeli bend, tako da smo se uspjeli nekako održat, ali najvažnije nam je bilo da smo bili svjesni da nam je najvažnija naša glazba. Ako napravimo dobre pjesme, ostalo ćemo već nekako riješiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Psihomodo Pop (Official) (@psihomodopop1) on

 

Da se ne bavite glazbom (i slikarstvom), u kojoj biste se profesiji mogli zamisliti? Je li neka druga opcija ikada bila opcija?

- Ne znam, ja mislim da to zapravo ovisi o tome koliko čovjek ima volje nešto raditi. Ja nisam ni glup ni ružan da ne bih mogao raditi još deset nekih drugih poslova, ali pitanje je bih li ja to htio raditi. Ali kada bih morao birati, da se ne mogu baviti ni slikanjem ni pjevanjem ni komponiranjem, što ja znam čime bih se bavio, sigurno nečim drugim. Mogao bih se glumom baviti, ali uglavnom, sigurno bih se bavio nekom umjetničkom disciplinom.

U čemu pronalazite inspiraciju za slikarske radove i kada uglavnom radite na njima?

- Uglavnom sam slikao u prošlosti, sad već dugo nisam ništa naslikao jer nemam vremena, bavim se snimanjima i turnejama. Ja volim pop art umjetnike, volim stripove i volim crtiće. Mislim, moja umjetnost, slikarstvo je nekakva vrsta pop arta, vjerojatno. Inspiracija mi dolazi odasvud. Pokojni Darko Glavan je napisao da sam ja urbana naiva. Samo što naivci crtaju pipice i guskice, a ja crtam kante za smeće i Mickeya Mousea. Mislim, ja i jesam jedan urbani naivac, nisam vidio Likovnu akademiju osim izvana. Kada sam slikao, obično sam slikao noću.

Protekle godine Psihomodo pop obilježio je 35 godina djelovanja. Kako gledate na taj period i kakav plan imate za idućih petnaest?

- Pa za idućih petnaest imamo plan snimati sve bolje i bolje ploče i postati zbilja Rolling Stonesi, ha, ha, ha... Svirat ćemo jer ne znamo i tako ništa drugo radit i mi smo taj bend, ja se nadam da će potrajati i duže od petnaest godina ako nas posluže zdravlje i sreća.

Nažalost, u prosincu 2017. godine preminuo je vaš bubnjar Tigran Kalebota. Kako je bilo nastaviti rad nakon tog gubitka? Jeste li ikad razmišljali o prestanku?

- To je bio zbilja jedan šok koji nismo mogli kontrolirati. Mislim, ja sam bio totalno izvan sebe, pogotovo prvih par dana. Uopće nisam mogao pojmit da se to dogodilo. Bilo je dosta problema. Radili smo audicije. Nije nam bilo lako nekim dobrim bubnjarima, koji ipak nisu bili za nas, reći ne. Jer svi ti ljudi dolaze s nekom nadom, isto kao sada u Voiceu, i grozno je biti na toj strani kada nekom moraš reći da nećeš. Na kraju je dosta dobro ispalo, odlično, naš već dugogodišnji prijatelj Tino Streš je dobio Tigranovo mjesto i mislim da ga je zbilja više nego dostojno naslijedio, a mislim da bi i Tigranu to bilo drago.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Psihomodo Pop (Official) (@psihomodopop1) on

 

Sin

I vaš sin Vili krenuo je glazbenim stopama. Je li vam drago zbog toga, pružate li mu ponekad kakve savjete, kritike? Odlazite li na koncerte njegovog benda Donkey hot?

- Pa sin mi je momentalno dosta zauzet svojom glumačkom akademijom, ali ima bend i vidim da rade. Mogu reći da im se puno ne petljam u posao, oni zbilja imaju neki svoj pogled na to i mislim da su sada već i dovoljno zreli da sami to rade, a moram reći da ga nikad nisam gledao uživo, ali ću sad, prvom prilikom kad počne svirat, sigurno otići.

U jednom ste intervjuu kazali da ste počeli redovito trenirati. Na kakav tip treninga odlazite i kako ste se odlučili na taj korak?

- Počeo sam trenirat prije puno godina. Moram jer imam problema s išijasom. Tako da htio ja, ne htio, mislim da ću to nastaviti i dalje. A skužio sam da, kad sam u nekakvoj kondiciji, da mi mozak puno bolje radi i da to radiš zbog sebe, a ne zbog posla. Primjer je jedan Mick Jagger kojeg uvijek spominjem koji je zbilja pun love, pun slave, ne treba ništa više radit, a čovjek svaki dan vježba i doživio je, kao što vidimo, 76 godina. Čak je i njegov doktor, kad su mu operirali srce, rekao da neće biti nikakvih problema jer je u odličnoj fizičkoj kondiciji. Ja se toga držim i paše mi i tako dugo sam u kondiciji da sam se naučio na to.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Psihomodo Pop (Official) (@psihomodopop1) on

 

 

Uskoro stiže novi album Psihomodo popa
- Razlikovat će se od prethodnih uradaka, na ovom će biti potpuno nove pjesme, kao i što su na svakom novom albumu. Mislim da smo ovaj puta dobili najbolji zvuk do sada, imamo dobar materijal i svi smo zadovoljni, i ovim putem bih zahvalio našem producentu Skansiju, koji je zbilja dao sve od sebe ovog puta. Mislim, za razliku od inače, kada isto daje sve od sebe, naš Skansi - kaže nam Gobac.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
_KRP9746-1 (1)


















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/39-grozno-je-biti-na-toj-strani-39-frontmen-jednog-od-najdugovjecnijih-hrvatskih-bendova-u-ziriju-39-the-voicea-39-vec-sada-zna-da-ga-cekaju-teske-odluke-nbsp-628843 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4682777a89d3ecf03bef60c131bf7f467b49c857 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%26%23039%3BGrozno+je+biti+na+toj+strani%26%23039%3B%3A+frontmen+jednog+od+najdugovje%C4%8Dnijih+hrvatskih+bendova+u+%C5%BEiriju+%26%23039%3BThe+Voicea%26%23039%3B+ve%C4%87+sada+zna+da+ga+%C4%8Dekaju+te%C5%A1ke+odluke%C2%A0&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2F39-grozno-je-biti-na-toj-strani-39-frontmen-jednog-od-najdugovjecnijih-hrvatskih-bendova-u-ziriju-39-the-voicea-39-vec-sada-zna-da-ga-cekaju-teske-odluke-nbsp-628843 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2F39-grozno-je-biti-na-toj-strani-39-frontmen-jednog-od-najdugovjecnijih-hrvatskih-bendova-u-ziriju-39-the-voicea-39-vec-sada-zna-da-ga-cekaju-teske-odluke-nbsp-628843 )
[{"id":"2","value":"NOVA ULOGA "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizNOVA ULOGA

'Grozno je biti na toj strani': frontmen jednog od najdugovječnijih hrvatskih bendova u žiriju 'The Voicea' već sada zna da ga čekaju teške odluke 

20. listopada 2019. - 13:58
_KRP9746-1 (1)

HRT-ov show "The Voice" uskoro se vraća na male ekrane, a osim novih natjecatelja, publika će moći pratiti i komentare žirija, koji će se ovaj put naći u nešto drukčijem sastavu.

Uz Ivana Dečaka iz grupe Vatra, koji je kandidate ocjenjivao i u prethodnoj sezoni, sjedit će Ivana Vrdoljak Vanna, Massimo Savić te Davor Gobac, kojeg ćemo prvi put gledati u formatu ovog tipa.

Kao član žirija okušao se, doduše, u regionalnom showu "Rat bendova" prije desetak godina, a sada će u "The Voiceu", osim ocjenjivanja kandidata, dati svoj doprinos i kao mentor novim nadama na sceni.

S obzirom na dugovječnost njegovog Psihomodo popa, koji se približava četrdesetoj godišnjici djelovanja, vjerujemo da će kandidatima udijeliti vrijedne savjete, a evo što je sve nama otkrio u ćakuli za "...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 11:51