Mozaik SD Video

unatoč lošem vremenu

POGLEDAJTE Više od tisuću i pol trkača sudjelovalo na 16. Splitskom polumaratonu, Mađari pokorili Split

unatoč lošem vremenu
Utrka je održana u tmurno i oblačno nedjeljno jutro, uz par kapljica kiše i jaku južinu, no unatoč tome veliki se broj gledatelja okupio na Rivi, a dosta ih je bilo i na drugim punktovima duž trase

Mađari Laszlo Gregor i Zita Kacser pobjednici su 16. po redu Splitskog polumaratona. Oni su prvi pretrčali trasu od 21 kilometra koja je započela i završila na splitskoj Rivi, a protegla se preko Marmontove ulice, Ulice Domovinskog rata, Pujanki, Puta Supavla, Lore, stadiona Poljud i Marjana.

Gregor (24) je polumaraton istrčao za 1:07:37, gotovo dvije minute brže od sunarodnjaka Tamasa Nagyja. Treći je stigao Srđan Samardžić iz BiH, a četvrti hrvatski predstavnik Dražen Dinjar s vremenom 1:14:08.

- Jako sam zadovoljan, prvi sam put u Splitu, a ovo je moj osobni rekord. Vrijeme nije bilo idealno, uz previše vjetra i kišu. Ako budem mogao, sljedeće godine ću se vratiti - kazao je presretni pobjednik, dok je Dinjar također imao razloga za radost:- Prezadovoljan sam jer sam prvi Hrvat. U Splitu sam bio nekoliko puta, čak sam i pobijedio 2009. godine. Ruta je bila super, cijeli smo grad obišli, a bilo je i puno gledatelja.

Kod djevojaka je Kacser za pobjedu trebalo 1:18:24, a prva joj je pratiteljica bila naša olimpijka Marija Vrajić koja je završila unutar iste minute s pobjednicom (1:18:52). Treće je mjesto pripalo Ani Subotić iz Srbije.Prvi Splićanin koji je prošao kroz cilj bio je Marin Koceić, 40-godišnjak iz AK Solin, a prva Splićanka Nataša Šustić iz AK Sljeme. Nešto kasnije utrku je završio i Igor Boraska, predsjednik Splitskog saveza sportova, koji ipak nije uspio oboriti vlastiti rekord od sata i 45 minuta. Ove je godine bio tri minute sporiji.

Vremenski uvjeti nisu bili idealni. Utrka je održana u tmurno i oblačno nedjeljno jutro, uz par kapljica kiše i jaku južinu, no unatoč tome veliki se broj gledatelja okupio na Rivi, a dosta ih je bilo i na drugim punktovima duž trase.
Pljeskom su pružali podršku hrabrim trkačima, kojih je bilo raznih uzrasta. Od tinejdžera do penzionera.Nikad brojniji Splitski polumaraton okupio je 1500 trkača, od toga 1200 u utrci na 21 km te ukupno 300 u utrci na 5 km (dva puta od Rive do Banovine i natrag) i na humanitarnoj šetnji Županijske lige protiv raka od Rive oko Dioklecijanove palače.

Naslovnica SD Video

VIŠE IZ RUBRIKE