Scena SD Video

počeo krnjeval

POGLEDAJTE VIDEO Baldasar se povukao s mjesta gradonačelnika

počeo krnjeval
Iako su početak karnevala dočekali uglavnom sramežljivo zamaskirani, Splićani su se danas na Rivi okupili u velikom broju, kako bi s vlasti ispratili svoga gradonačelnika i poželjeli dobrodošlicu karnevalskim vladarima.

Ove je godine, ta velika čast, ali i odgovornost dopala superjunake Supjerina i Wonder Valentinu, zvijezde televizijske emisije The Voice, koji su, kako navode, s planeta Marsa i Venere u Split poslani širiti ljubav.

- Želimo da se svi opuste i zabave i zato ćemo iz naših života pokušati izbaciti politike poreza i prireza. Neka se ljudi malo više vole, jer to je bitnije od politike - kazala je superjunakinja, na što se njena muška polovica nadovezala najavivši kako će umjesto kupovine novog automobila, u Banovini predložiti češće vožnje autobusom. Oduševljeni Splitom, za kojeg kažu da je puno ljepši od Venere i Marsa, građane su pozvali na što više ispijanja kava na suncu.

- Mi ćemo se potruditi da što više vas zaposlimo u gradskoj upravi, a poradit ćemo i na povlačenju novaca iz EU fondova, kako bi nam svima bilo lijepo, a da to nitko ne zna – kazali su uoči ceremonije vjenčanja.

Točno u podne, dvoje zaljubljenih zatim se vjenčali pred okupljenim mnoštvom, a časni je sudac na lošem hrvatskom jeziku, obred završio proglasivši ih ˝excelente mix timom˝, da bi novopečene bračne drugove, zatim ohrabrio riječima: ˝Stay cool and govern on˝.

Ključeve grada potom im je predao gradonačelnik Ivo Baldasar, vjenčani kum, koji je obredu prisustvovao u društvu kume Alijane Vukšić, direktorice TZ Splita.

- Dear friends - kazao je privremeno bivši poteštat, započevši svoje obraćanje u, kako je kazao, premijerskom stilu, te nastavio reakcijom na najvaljeno ukidanju poreza i uvođenju vožnji autobusom.

- Upravo sam im zato i poželio dati ključeve grada. To je naš tajni dogovor. Oni, naime preuzimaju financije i sav posao, ali meni ostaje plaća – zadovoljno je zaključio Baldasar, odlučno odbacujući navode da je i situacija i dosada bila slična.

Karnevalski su svatovi i nakon obreda nastavili širiti ljubav i pozitivnu energiju, u čemu su im, uz taktove zumbe i veselu koreografiju pomogli plesači iz ˝Centra plesa i Zumbe Splita˝, koji su ritmom ubrzo zarazili okupljene maškare duž Rive.TANJA GIOVANELLI, FOTO: T. DUBRAVEC / EPH
Naslovnica SD Video
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last