StoryEditorOCM
Promo arhivNE PROPUSTITE

Na večerima dalmatinske pisme u Kaštelima spaja se tradicijska i popularna kultura

Piše Croatia Tickets
20. srpnja 2018. - 14:54

Ususret novom izdanju Večeri dalmatinske pisme prisjetimo se lijepih trenutaka iz prošlih godina kada je publika uživala u sjajnim glazbenim događajima.
Svi pamte prošlogodišnji koncert Četiri tenora kad je, do posljednjeg mjesta ispunjeno gledalište, preko dva sata uživalo u njihovim vokalnim izvedbama talijanskih kancona, opernih arija kao i njihovih autorskih pjesama. Godinu dana prije na istoj pozornici nastupila je klapa Sveti Juraj i Tamburaški orkestar HRT-a pruživši publici još jedan koncert za pamćenje.
Ovu godinu se taj niz nastavlja nastupom Tomislava Bralića i klape Intrade koji su u goste pozvali svog dugogodišnjeg prijatelja Tedija Splalata.
Dan poslije će se na istoj pozornici održati Kaštelanski đir koji će ove godine okupiti čak 21 klapu. Ovo je četvrta godina za redom kako se u okviru ove glazbene večeri održava natjecanje klapa koje pjevaju pop. Događaj je u javnosti dobio prepoznatljivo mjesto kao pozornica na kojoj se spaja tradicijska i popularna kultura, što najbolje potvrđuje interes publike i samih izvođača. Podsjetimo da nastupaju klape: Cambi, Šufit, Kampanel, Subrenum, Sebenico, Kaše, FA Linđo, Štorija, Munita, Trogirski kanti, More, Sveti Jeronim, Žrnovnica, Fjoret, Skradinke, Tić, Spalatos, Donat, Batarele, Divna i Kolapjani. Festival će se održati na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, a program će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić.

Još samo mala količina karata je preostala na prodajnim mjestima; www.croatia-tickets.com,  na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac), u caffe baru Gajo (Kaštel Stari) a ako ih ostane moći će se kupiti i na ulazu sat vremena prije početka koncerta. Više o samom događaju nalazi se na Facebook stranici festivala Večeri dalmatinske pisme.

 


 
 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:39