Scena Mozaik

 legendu romske glazbe izdao glas, težak je srčani bolesnik, ne nastupa i gotovo nema za goli život

Šaban Bajramović siromašan i teško bolestan

 legendu romske glazbe izdao glas, težak je srčani bolesnik, ne nastupa i gotovo nema za goli život

Šaban je zatražio pomoć od države jer nema ni mirovine ni ušteđevine pa ga je posjetio srbijanski ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić te mu uručio jednokratnu pomoć od 10.000 kuna

Kralj romske glazbe, 72-godišnji Šaban Bajramović, zbog zdravstvenih tegoba prestaje pjevati, javljaju novinari srbijanskih medija nakon posjeta njegovoj skromnoj kući u niškom predgrađu, u kojoj u besparici živi sa suprugom Milicom.

Romsku je legendu izdao glas, a uz to je i teški srčani bolesnik (ugrađen mu je pacemaker) i šećeraš koji više gotovo ne može ni hodati.

Šaban je zatražio pomoć od države jer nema mirovine niti ušteđevine kojom bi se liječio i održavao u životu, pa ga je u društvu novinara posjetio srbijanski ministar rada Rasim Ljajić i uručio mu novčanu pomoć u vrijednosti od 10.000 kuna.

Sram ga je i što je zatražio pomoć od države, ali nema izbora jer više nije u stanju popeti se na pozornicu. Proteklo je vrijeme bio zaokupljen bolešću pa bi tu i tamo “namaknuo” 300-400 eura i “razvlačio” s Milicom koliko je mogao...

- Predao sam se. Slavili su me u svijetu, a u Srbiji nemam ni za lijek - požalio se Šaban Bajramović novinarima priznajući kako nema novca za doplatu pet godina staža, koliko mu nedostaje.

Ministar Ljajić obećao je Šabanu liječenje na VMA ili beogradskom Dedinju kao i rješavanje njegova socijalnog statusa nacionalnom mirovinom kao zaslužnom umjetniku.

- Ako mi država da mirovinu i lijekove, zapjevat ću i bez glasa - izjavio je potreseni Šaban kojemu su lopovi, navodno, nedavno iz kuće ukrali 700 eura nakon što su mu iz doma lani odnijeli novac i dragocjenosti u vrijednosti od oko 35.000 kuna.

Mirela GORETA

Rado viđen u Hrvatskoj

Šaban je rado viđen glazbeni gost i u Hrvatskoj, a surađivao je i na albumu grupe Cubismo ‘Amigos’, s kojom je snimio svoj veliki hit ‘Geljan Dade’ i romski standard ‘Đelem, đelem’. Članovi ‘Cubisma’ posljednji su se put susreli s njim na koncertu u ‘Lisinskom’. ‘Već tada se vidjelo da pomalo posustaje’, komentirao nam je vođa ‘Cubisma’ Hrvoje Rupčić.

 

Naslovnica Mozaik