Scena Mozaik

‘ufilmani’ su u tae-kwon do, vode klub i nižu medalje

Obitelj Coce: Tučnjava je naš stil života!

‘ufilmani’ su u tae-kwon do, vode klub i nižu medalje

Najtrofejniji je najstariji član obitelji Umberto Coce, peterostruki prvak Jugoslavije i četverostruki Hrvatske, a posjeduje i jedini crni olimpijski pojas . Supruga Srđana također je ‘crno opasana’ , dok 7-godišnji sinčić Josip ‘nosi’ viši plavi

Da nije ubojite obiteljske kombinacije crnih pojaseva i osvojenih titula prvaka i prvakinja u borilačkom sportu, splitski tae-kwon-do klub Neryo bio bi tek jedan od osam srodnih koji postoje u glavnom gradu Dalmacije.

No, budući da je riječ o cijeloj, rekosmo, familiji involviranoj u plemenitu korejsku “šajbu”, stvar postaje zanimljiva izvan granica sportske rubrike, jer se radi o čistom lifestyleu.

Konkretno, obitelji Coce, koja je glavni duh pokretač trofejnoga kluba s dvjestotinjak polaznika, od kojih sedamdeset posto čine žene.

Najtrofejniji je, naravno, najstariji član obitelji: 43-godišnji Umberto Coce čak je pet puta bio prvak Jugoslavije i četiri puta Hrvatske, a posjeduje i jedini crni olimpijski pojas u olimpijskom WTF-u u Splitu.

Danas radi kao trener, a u tom svojstvu upoznao je i sadašnju suprugu Srđanu, također višestruku prvakinju i vlasnicu crnog pojasa.

Sedamnaest godina mlađa Srđana bila je polaznica u Neryju, kojega je Umberto i osnivač (ime klubu nadjenuo je po njemu omiljenom tae-kwon-do zahvatu na korejskom jeziku), a od svojih sportskih početaka do sad ta mlada mama nanizala je pet zlata na razini države, te jednom bila treća u Europi.

Jednu od medalja čak je osvojila samo tri mjeseca nakon rođenja sinčića Josipa, koji je već kao predškolac bio pobjednik Vrtićke olimpijade u Kninu, te nositelj višeg plavog pojasića!

- Sedmogodišnji Josip, naravno, očekivano se “našao” u borilačkim sportovima, pa sam ga prijavio na jedinu specijaliziranu olimpijadu, gdje je u dvije borbe u kategoriji do 22 kilograma pobijedio prekidom nadmetanja - ponosno će tata Umberto, uz pojašnjenje da se kod dječjeg natjecanja prekid borbe ne prakticira zbog nokauta, nego kad mali natjecatelj zaplače.

Sve će to jamačno uskoro dobro naučiti i njihovo najmlađe dijete, malena Nikolina; fajterski par Coce, priznali su nam, samo čeka da beba “uhvati” tri godine da je počnu učiti prvim zahvatima...

 lenka gospodnetić, foto: mario todorić / cropix

Naslovnica Mozaik
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last