StoryEditorOCM
ŽivotSedam godina analize

Ovo je velika stvar: istraživanje na 70.000 ispitanika potvrdilo da ljudi koji jedu jednu vrstu hrane imaju 25% manju vjerojatnost za oboljevanje od raka

Piše L.G.K.
26. listopada 2018. - 14:04

Jesti organsku hranu najjednostavniji je način da se zaštitimo od raka jer se rizik obolijevanja smanjuje za čak 25 posto. To je glavni nalaz nove studije koja je tražila odgovor na pitanje kakva je povezanost između prehrane temeljene na organskoj hrani, odnosno prehrane za koju je manje vjerojatno da sadrži ostatke pesticida, i rizika od raka.
U populacijskoj skupnoj studiji - koju je vodio tim znanstvenika na čelu s epidemiologinjom dr. sc. Julijom Baudry iz Centra za epidemiološka i statistička istraživanja na Sorboni, te francuskog Nacionalnog instituta za zdravlje i medicinska istraživanja - proučavana je prehrana 68.946 odraslih Francuza, od čega 78 posto žena kojima je na početku (sveukupno) sedmogodišnjeg ispitivanja srednja životna dob bila 44,2 godine.
Studija ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:26