Scena Mozaik

KONTROVERZNi PRIRUČNIK

Evo što se savjetuje Argentincima koji žele zavoditi Ruskinje tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva: možda će i Hrvatima upute dobro doći

KONTROVERZNi PRIRUČNIK

Šefovi argentinskog nogometnog saveza morali su uništiti stotine primjeraka službene publikacije namijenjene onima koji putuju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju jer je uključivala i dio sa savjetima kako zavesti Ruskinje.

U kontroverznom priručniku je, između ostaloga, pisalo kako "ruske djevojke, poput svih ostalih, obraćaju veliku pozornost na to jeste li čisti, mirišete li dobro i jeste li dobro odjeveni".

Priručnik nazvan "Ruski jezik i kultura" argentinski je nogometni savez napravio u okviru tečaja za igrače, trenere, službene osobe i navijače kako bi imali što bolje iskustvo na Svjetskom prvenstvu koje počinje 14. lipnja.

No, morali su povući priručnik kad se otkrilo poglavlje o tome kako se "sprijateljiti" s Ruskinjama, a bilo je naslovljeno "što trebam učiniti kako bi mi se posrećilo s ruskom djevojkom". Jedna od uputa je bila – "ne postavljajte glupa pitanja o seksu, za Ruse je seks privatna stvar i o tome se ne govori u javnosti".

Vjerojatno najuvredljiviji dio uključuje tvrdnju kako "normalne Ruskinje obraćaju pozornost na važne stvari, ali vi ćete, naravno, sresti djevojke kojima su bitne samo materijalne stvari: novac i jeste li zgodni. No, ne trebate brinuti jer u Rusiji ima puno lijepih žena i nisu sve takve".

Argentinski nogometni savez sada provodi istragu kako bi se utvrdilo tko je odobrio da se kontroverzni dio nađe u priručniku.
Što o tome misle Leo Messi i društvo, nije poznato.

Naslovnica Mozaik