Scena Mozaik

Nova priznanja

Split dobiva svojevrsnog modnog Oscara, evo tko su prvi nominirani za prestižnu nagradu

Nova priznanja

Dizajneri, modeli, fotografi, modne ikone, cijela plejada hrvatskoj javnosti poznatih imena sjatit će se 6. lipnja u Split, u Vilu Dalmaciju, u kojoj će se održati dalmatinski modni događaj "MGF My Global Fashion Awards Split 2018.".

Tko će ponijeti titulu najboljeg dizajnera muške ili ženske odjeće, obuće, tko je najbolji model za 2017. godinu, doznat će se za 20-ak dana, na manifestaciji koja će u jednu od najljepših splitskih vila privući mnoštvo lica s crvenih tepiha.

Nominacija je desetak, nominiranih puno više, a za sada je jedino sigurno to da će se s te večeri bogatiji za statuu u kategoriji "Životno postignuće i doprinos modi" kući vratiti Neda Makjanić-Kunić, Stefan Lupino i Zvončica Vučković.

Ostali nominirani iz desetak kategorija – kaže nam Gianna Apostolski, direktorica Split VIP Agency, utemeljiteljica ove modne dodjele, još će se malo gristi. Ima i razloga, imena nominiranih su pomno birana, a nije zgorega spomenuti ni kako se prvi, a ovdje je ipak riječ o prvima, uvijek pamte.

– U kategoriji "dizajner 2017." natjecat će se Elfsi, Arileo i Ivica Skoko, u onoj za žensku odjeću Monika Sablić, Twinsi i Karin design, a muškoj Tomislav Bahorić, Ivica Klarić i Anthony avangard. Konkurencija je jaka i u ostalim kategorijama, u onoj za dizajnera obuće nalaze se Ledenko shoes, Nikolina Poropat i Badalo shoes, a za modela imamo našu Splićanku Paolu Buljan, te kolege joj s modnih pista Petra Puškarića i Paolu Puškaš.

– Zašto ova manifestacija i ove nagrade? Ideja se godinama stvarala jer ovaj grad, s toliko puno lijepih, talentiranih žena i muškaraca istinskih ljubitelja mode, takvo što i zaslužuje. Pa smo se uhvatili posla i krenuli – kaže Gianna, kojoj je ruku u modnom dijelu organizacije dala prijateljica, dizajnerica Anamarija Asanović.

U odabiru najboljih u osam zadanih kategorija odlučit će čitateljice jednog lifestyle portala. No, neke će imati svoje direktne pobjednike, kao ona za najboljeg blogera 2017. godine, koja ide u ruke Josipa Grabovca, te talijanskih gostiju Mattiji Alberaniju i Dalili Palumbo.

Organizatorice se nadaju kako će ovaj jedinstveni dalmatinski modni događaj postati tradicionalnoga karaktera, a vjetar u leđa tom naumu dala je i sponzorska podrška relevantnih splitskih i dalmatinskih turističkih i poslovnih subjekata.

– Program će voditi splitski glumac Slavko Sobin, a pridružila su nam se i još neka poznata imena, kao, primjerice, mlada splitska umjetnica Mara Ujević, zaslužna za izgled statue – veli Gianna.


NOMINIRANI u ostalim kategorijama:
- Modni fotograf 2017.: Danijel Galić, John Pavliš, Srećko Rundić
- Modni novinar 2017.: Anela Martinović, Nives Bošnjak i Marko Banjavčić
- Modna ikona 2017.: Ronald Braus, Luka Nižetić i Petar Grašo

 

Naslovnica Mozaik