Scena Mozaik

Kontroverzna naslovnica

Potpuno gola: prva transrodna zečica krasit će novo izdanje 'Playboya', evo kako su reagirali čitatelji

Kontroverzna naslovnica

Najpoznatiji 'goli' časopis na svijetu, Playboy, objavio je veliku vijest. Prvi puta će na naslovnici pozirati transrodna zečica, a iako će na duplerici biti potpuno gola, na naslovnici će se vidjeti samo njena pozadina.

Francuski model Ines Rau već je godinama aktivna u borbi za LGBTQ prava, a povodom snimanja za Playboy progovorila je o problemima s kojima se nose transrodne osobe.

"Golotinja ne bi smjela biti tabu. Meni to puno znači zato što sam prošla kroz transformaciju kako bi postigla ono što želim biti. Golotinja je slavljenje ljudskoga tijela bez suvišnih stvari. Ne radi se o seksualnosti, već o ljepoti ljudskoga tijela, bilo ono žensko ili muško."

"Uvijek sam znala, još kao dijete u maloj sobi u getu, da me čeka blistava budućnost. Ne znam kako to objasniti. Kao da mi je neki glas govorio: 'Vidjet ćeš. Samo se strpi.'', rekla je u intervjuu.

Obožavatelji su Playboyevu stranicu obasuli komplimentima i porukama podrške, a iako su se našli i neki koji nisu zadovoljni potezom, mnogo je više onih koji u potpunosti podržavaju odluku. Zanosna Ines trebala bi tako na naslovnici osvanuti već u studenome.

 

COMING SOON INES RAU X PLAYBOY USA STAY TUNED

A post shared by INES RAU (@supa_ines) on

 

Don't tell anyone where the The Beach is.

A post shared by INES RAU (@supa_ines) on

 

MURDERED THAT SET 📸TODAY IN L.A .

A post shared by INES RAU (@supa_ines) on

Naslovnica Mozaik