Scena Mozaik

Range Rover Velar

Nova razina luksuza, profinjenosti i sposobnosti na svim terenima

Range Rover Velar

Range Rover Velar stigao je na hrvatsko tržište s početnom cijenom od 560.485 kuna, te će popuniti prazninu između modela Range Rover Evoque i Range Rover Sport. 

Ovaj luksuzni model unosi novu dimenziju glamura, modernosti i elegancije u obitelj Range Rover. Velar pruža nove razine luksuza, profinjenosti i sposobnosti na svim terenima – dosad neviđene u segmentu SUV-vozila srednje veličine.

Laka, čvrsta karoserija izgrađena je većinom od aluminija, a upotpunjena je prednjim ovjesom s dvostrukim vilicama i Integral Link stražnjim ovjesom. Ovaj sustav savršena je osnova koja omogućuje agilno upravljanje, vrhunsku udobnost vožnje i profinjenost.

Također pruža izvanrednu razinu zaštite prilikom sudara i dokazuje da je model Velar stvoren kako bi ispunio i najzahtjevnija pravila i testove sudara na svijetu.

Agresivni izgled maske upakiran zajedno s prepoznatljivim LED potpisom svjetala, koja dolaze u Matrix tehnologiji, od Velara će zasigurno napraviti i više nego upadljivo vozilo na cesti. Pogotovo kada ugledate model koji ima 22 colne kotače.

Zračni ovjes uz sustav stabilizirajuće tehnologije Adaptive Dynamics daje izrazitu razinu udobnosti i upravljanja. Tome obol daje i pogon na četiri kotača uz sustav Intelligent Driveline Dynamics i aktivni stražnji diferencijal koji omogućuje vrhunsku sposobnost na svim terenima uz različite dostupne programe vožnje.

Za izvanredne performanse i učinkovitost vozila zaslužno je šest benzinskih i dizelskih motora, povezanih s automatskim 8-stupanjskim ZF mjenjačem te pogonom na četiri kotača sa sustavom tehnologije Intelligent Driveline Dynamics.

Profinjeni 4-cilindarski Ingenium dizelski motori ponuđeni su u varijantama od 180 KS i 240 KS, pružajući nisku CO2  emisiju od 142 g/km i visoko učinkoviti okretni moment od 500 Nm.

Paleta motora obogaćena je novim, naprednim 4-cilindarskim Ingenium benzinskim motorom koji raspolaže s 250 KS i omogućava ubrzanje 0-100 km/h za samo 6,7 sekundi te njegovom moćnijom verzijom od 300 KS koja ubrzava Velar od 0-100 km/h za samo 6,0 sekundi.

V6 dizelski motor kombinira izvanredni okretni moment od 700 Nm za ubrzanje bez napora i off-road sposobnost uz nisku CO2 emisiju od samo 167 g/km. Supercharged V6 benzinski motor sa 380 KS usklađuje sjajne performanse s jedinstvenim zvukom motora i omogućava da Velar postigne brzinu od 100 km/h za samo 5,7 sekundi prije postizanja elektronički ograničene maksimalne brzine od 250 km/h.

Izbor modela Velar i Velar R-Dynamic nudi specifikacije Standard, S, SE i HSE. Kupci također mogu odabrati pakete opreme Black i Luxury Exterior Pack za još dojmljiviju pojavu. Međutim, luksuz se i plaća tako da osnovni model Velara s turbodizelašem od 180 KS košta 560.485 kuna, dok najskuplja inačica sa V6 Supercharged agregatom od 380 KS zapada 1.003.870 kuna.

Naslovnica Mozaik