Scena Mozaik

zabava na fmfs-u

Može li ljeto bolje početi? Pogledajte tko je sve tulumario na Bačama, viđena su i neka poznata lica

zabava na fmfs-u

Jubilarno izdanje Festivala mediteranskog filma u Splitu službeno je zaključeno u petak. Festival je trajao ukupno deset dana, a održavao se na tri gradske lokacije, u Ljetnom kinu Bačvice, Kinoteci Zlatna vrata i Kinu Tesla. Osim projekcija filmova, festival je kao i svake godine imao bogat popratni program koji se sastojao od tematskih retrospektiva, dječjih programa, koncerata, izložbi te raznih predavanja.

Nakon proglašenja najboljeg filma, gdje je zasluženu pobjedu odnio dansko-sirijski dokumentarac "Zadnji u Alepu" redatelja Ferasa Fayyada, publika se imala priliku rasplesati uz dj-a, a veliki broj posjetitelja zabavljao se do ranih jutarnjih sati. Uz opuštenu atmosferu i predivan ambijent ljetnog kina "Bačvice", uživalo se do jutra.

Festival je već godinama poznat i po svojim feštama u ljetnom kinu "Bačvice". Ono po čemu se izdvaja od drugih je posebna mediteranska ležernost koja se osjeća na ovoj omiljenoj festivalskoj lokaciji, a s njom ide i pozitivna energija koja se iz Splita širi i dalje.

U galeriji možete pogledati djelić atmosfere finalne večeri ove filmske manifestacije. Festival je zaista svojim programom oduševio sve prisutne, a nadamo se da će tako biti i u budućnosti.

Naslovnica Mozaik