Scena Mozaik

FIAT TIPO SW

Karavan kao šlag na tortu: standardna oprema solidna je u svim izvedbama, a cijene kreću od 118.055 kuna

FIAT TIPO SW

Osmišljen za obiteljske i poslovne potrebe, novi Tipo SW (karavan) dizajniran je u Italiji, u Fiatovu Centro Stile, a razvijen je u Turskoj zajedno s TOFAS R&D, te se proizvodi u tvornici Tofas u Bursi.

Očito je da se karavanskom verzijom Tipa žele ponovno približiti ne samo privatnim, nego i poslovnim kupcima, zbog čega su na predstavljanju posebno naglasili kako im je, između ostalog, akcent stavljen na niski TCO (total cost of ownership), uz mogućnosti “preslagivanja” modela ovisno o potrebama poslovnih kupaca.

Karakterizira ga ono što Fiat propagira kroz čitavu svoju povijest, a to su jednostavnost, osobnost i funkcionalnost, sve zajedno upakirano u sjajnu ponudu za uloženi novac.

Kao limuzinu i model s pet vrata, i karavan krasi dinamičan dizajn i možemo reći kako uživo izgleda znatno bolje nego na fotografijama. Uživo, prednja maska i svjetla s LED tehnologijom djeluju moćno i uvjerljivo, jednako kao i stražnji kraj, koji odaje solidnost i prostornost kabine.

Interijer je identičan u sve tri karoserijske izvedbe, ergonomičan i izrađen od ugodnih i solidnih materijala pa odaje dojam da će dugo trajati. Tri su paketa opreme, poznatih naziva Pop, Easy i Lounge.

Mnogo je toga što boravak i vožnju čini ugodnijim. Standardna oprema solidna je u svim izvedbama, a posebno ugodno iznenađenje je inovativni sustav Uconnect 7” HD LIVE system sa sedam-inčnim dodirnim ekranom u boji, osjetljivim na dodir, tako da se koristi poput tableta.
Najnovija generacija uključuje i hands-free Bluetooth sučelje, audio streaming, čitač teksta, glasovne komande, AUX i USB utičnice, komande na volanu te, uz doplatu, i stražnju kameru i TomTom 3D navigaciju.

U EMEA regiji ponuda uključuje tri razine opreme, tri verzije motora (benzinski 1.4-litreni 16V Fire 95 i dva turbodizelska motora: 1.3-litreni Multijet II 95 KS i 1.6-litreni Multijet II 120 KS), dva mjenjača (5-stupanjski ili 6-stupanjski ručni ili 6-stupanjski automatski DDCT), 16 ili 17 inčne aluminijske naplatke i četiri različite unutarnje konfiguracije. Potrošnja i emisija CO2 su niske, a najniža je vrijednost 89 g/km.

Sukladno Fiatovoj tradiciji, sve sjajne osobine njegovih prethodnika, od prvog Tipa iz 80-ih pa do danas, nalaze se u novom Tipu SW. On je praktičan, funkcionalan i osigurava odličan omjer uloženog i dobivenog.

Cijene se kreću od 118.055 kuna, koliko stoji model 1.4 16V Pop, dok se ponuda dizelaša kreće od 139.818, koliko stoji Tipo SW 1.3 Multijet sa srednjim paketom opreme Easy.


Prostranost kao imperativ

Tipo SW kombinira veliki kapacitet prtljažnog prostora (550 litara) s kompaktnim dimenzijama (dug je 4,57 metara, širok 1,79 metara i visok 1,51 metar).

Međuosovinski razmak od 2,64 metra jamac je odlične unutarnje udobnosti. Svakako treba spomenuti i pravilan oblik prtljažnog prostora, što mu povećava upotrebljivost.

Naslovnica Mozaik