Scena Mozaik

TREBALO JE DOBRO STISNUTI ZUBE

Ovo morate vidjeti: Australac tetovirao Gotovinu preko cijelih leđa i za to platio jednog od najslavnijih tattoo majstora. Mataafa je danima proučavao našeg generala

TREBALO JE DOBRO STISNUTI ZUBE

"Ovo sam upravo završio. Leđa s hrvatskom tematikom. Hvala Ivoru" – napisao je tattoo majstor iz Australije Chris Mataafa na svom Facebooku. Chris je mjesecima na leđa jednog mladića iscrtavao lica generala Ante Gotovine, Mladena Markača i drugih. U komentarima se navodi da je tetovirani mladić vjerojatno Australac hrvatskih korijena.

Ivor je tetoviran u studiju "Monarch Tattoo" u Sydneyu, a Gotovinu je crtao spomenuti Chris Mataafa, majstor koji je dobitnik i brojnih nagrada. Chris je danima gledao pravu Gotovininu sliku i precrtavao je na tijelo, i moramo priznati da ga je savršeno "prekopirao". Međutim, general Markač (ako je doista i riječ o njemu) baš i nije tako dobro ispao.

No, koliko košta takva golema tetovaža, pitali smo jednu ljubiteljicu tetoviranja.

– Sve ovisi o tetoviranoj površini, utrošenom vremenu, ali cijena najviše varira o tome koliko je popularan tattoo majstor. Mislim da bi ova tetovaža mogla zapadati nekoliko tisuća dolara u Australiji – kaže nam ta djevojka, uz napomenu da je tetoviranje kod nas dosta jeftinije, pa bi Ivor u Hrvatskoj za oslikavanje kompletnh leđa kod solidnog tattoo majstora platio oko 10-12 tisuća kuna.

 

Naslovnica Mozaik