Scena Mozaik

ključevi u pravim rukama

Splićanin koji je osvojio Ford Focus u našoj nagradnoj igri nije mogao doći sebi: Ne mogu vjerovati! Cijeli život se trudim i radim, nikad ništa nisam dobio...

ključevi u pravim rukama

- Cijeli se život trudim, radim, ne mirujem, okrećem se gdje god mogu, i nikada ništa nisam dobio! Ne mogu vjerovati, ima Boga - gotovo suznim glasom kazao je nam je Mirko Višić (78), dobitnik nagradne igre Slobodne Dalmacije, na kojoj je osvojio zaista atraktivnu nagradu, crveni ford focus ST-line, od 125 konjskih snaga, s prilično dodatne opreme i izvrsnim voznim performansama.

Nagradna igra trajala je punih sedam dana, od 27. travnja do 4. svibnja, a na tisuće čitatelja skupilo je i ispunilo svih sedam kupona i poslalo ih na pravu adresu. Sretnog dobitnika u četvrtak, točno u podne, iz prepunog prtljažnika (morala su se poleći zadnja sjedišta kako bi sve prijave stale) izvukao je Jadran Kapor, glavni urednik Slobodne Dalmacije, a izvlačenje su pratili Zorica Leutar, Mislav Kandžija i Marin Borojević, članovi Komisije, pod budnim okom Iris Popovac, koja je odradila dužnost javnog bilježnika.

Plava omotnica sa sedam ispravno popunjenih i izrezanih kupona sreću je donijela obitelji Višić iz Getaldićeve ulice u Splitu, no do gospodina Mirka nije bilo lako doći.

- Nemojte me zezati, nemojte se ni šaliti s tim molim vas! Srce će me izdati! Ma, jel istina? A uhvatili ste me u đir! - nakon desetak minuta razuvjeravanja gospođa Višić konačno je povjerovala našim riječima. Njezin suprug trebao bi doći po svog novog, 135 tisuća kuna vrijednog limenog ljubimca, parkiranog ispred Slobodne, no do njega je u tom trenu bilo gotovo nemoguće doći. Obrađivao je vinograd na selu, u Kljacima kraj Drniša, bez mobitela.

- Rekao mi je jednom, ako ikad išta dobije da će ga infarkt strefit! Moram paziti kako ću mu reć! Ajme meni neće vjerovati! Crveni kažete? Ford focus! Bože moj hvala ti, a kako izgleda? - na stotine pitanja imala je gospođa Višić, koja je, kako bi sačuvala zdravlje svog supruga, odlučila prvo obavijestiti sina.

- Ma nećete vjerovati, prvo auto koje je kupio bila je zastava 101, popularni stojadin, i to crveni! A vjerujem da ćemo ga dati sinu i nevjesti! Dobri su nam, a i petnaestogodišnja unuka, inače izvrsna učenica, bit će presretna! Joj što je ovo sretan dan! - ushićena je bila naša sugovornica. Nakon što su polako priopćili vijest šjor Mirku, uspjeli smo i mi doći do njega.

- Odradio sam radni staž u hotelu "Marjan", sada obrađujem djedovinu, ne želim da zemlja bude neobrađena. E, kako je to prije bilo, sve puno vinograda, a sada sam ja jedan od rijetkih koji ih obrađuje!

Pomaže mi sin i zato će auto ići njemu i njegovoj obitelji! Zaslužio je, svima pomaže - uvjerava nas dobitnik.

Inače, partner "Slobodne" za ovu nagradnu igru je Grand Auto d.o.o., generalni distributer Forda za Hrvatsku, a šjor Mirkov primjerak jedan je od najatraktivnijih vozila u kompaktnoj klasi.

Uz niz drugih nagradnih igara, ovo je već treće vozilo koje je Slobodna Dalmacija poklonila vjernim čitateljima u posljednje vrijeme, nakon mercedesa A klase i škode rapid koji su završili u Kostanjama i u Makarskoj. Ovoga puta, automobil ostaje u Splitu.
 

Naslovnica Mozaik