Scena Mozaik

vice pleština rasturio rtl-ov wipeout

Vođa lanjskih prosvjeda maturanata u Splitu pobjednik adrenalin showa: A mislili su da ću se ocrnit...

vice pleština rasturio rtl-ov wipeout

Osamnaestogodišnji maturant 4. gimnazije svoje je protivnike svladao u svim izazovima, a motiv mu je bio da sebi dokaže kako je bolji od drugih

Osamnaestogodišnji maturant 4. gimnazije svoje je protivnike svladao u svim izazovima, a motiv mu je bio da sebi dokaže kako je bolji od drugih

Prvu epizodu novog RTL-ova adrenalinskog showa “Wipeout” obilježila je pobjeda Vice Pleštine, maturanta splitske Četvrte gimnazije. Iako najmlađi od svih kandidata, 18-godišnji Vice svoje je protivnike svladao u svim izazovima, što ga je u konačnici dovelo do pobjede. U pravu ste: to je isti onaj Vice koji je lani splitske srednjoškolce izveo iz užarenih učionica na ulice i predvodio u prosvjedu protiv vrućine.

– Ajoj... Ma to je nastalo iz zezancije priko malog odmora. Na to gledan ka na simpatično iskustvo koje ipak ne bi tija ponovit - priznaje Vice. U show se nije prijavio radi novca ili slave, nego kako bi sebi dokazao da može obaviti zadatke bolje nego drugi. Nakon prijave, uslijedila je audicija u Zagrebu.

– Reka san im odma da ću dobit, pa su me vjerovatno pustili jer su mislili da ću se ocrnit - prisjeća se Vice.

Budući da trenira košarku od malih nogu, Vice se, siguran u svoje fizičke sposobnosti, zajedno s ostalih 18 kandidata ukrcao na avion za Buenos Aires pokraj kojega su smješteni Wipeout poligoni. Za petodnevnog boravka u Argentini kandidati su se družili i upoznavali grad. Vicu su se najviše dojmile favele.

– Tu žive siromasi, a nalaze se ispod autoceste. Tamo ne ide ni policija, a naš je vozač ubrza kad smo tuda prolazili. Čudan je to grad, neboderi su im odma do starih zgrada - priča Vice.

Nakon razgledavanja uslijedilo je snimanje showa na zahtjevnim poligonima.

– Baluni su bili najteži. Kod ostalih država koje su se natjecale samo ih je jedna kandidatkinja uspila proć, a kod nas dvi - kaže Vice.

Iako gledateljima sve izgleda jednostavno i zabavno, zahtjevnost poligona potvrđuju podaci da je turska ekipa, koja je snimala prije hrvatske, na prvom poligonu imala čak četiri ozbiljne ozljede, dok je jedan hrvatski kandidat zadobio dvostruki prijelom ruke. Ni Vice nije prošao bez ozljeda.

- Na televiziji se to nije vidilo, ali na zadnjem sam poligonu glavon udrija u tobogan, dva dana nisan glavu moga okretat - tvrdi Vice. Cijeli show Vice doživljava kao jedno pozitivno iskustvo, a društvo mu je bilo oduševljeno njegovom pobjedom. Kaže kako nisu ni sumnjali u njega, a ako tko je, sada više nema zašto.

- Ne virujen da oću u bliskoj budućnosti, triba bi se sad posvetit učenju. Ali sigurno se neću prijavit u show ka šta je Big Brother ili Trenutak istine. Žalim ljude koji se tamo prijavljuju. Isto tako se ne bi još prijavljiva u kvizove znanja jer mislin da ljudi od 19 godina nisu dovoljno toga prošli da bi mogli ić na kvizove takvog tipa - kaže Vice.

Novac za faks

Osvojeni iznos na Wipeoutu Vice će sačuvati za fakultet. Nada se da će upisati pravo, no neće otići iz Splita. Tvrdi kako ne može živjeti bez mora i da mu je Zagreb previše siv. Također ne može bez sporta. Osim teretane, Vice trenira košarku, a dječački san mu je odigrati sezonu u prvoj ligi.

 

Naslovnica Mozaik