Scena Mozaik

Tonči Restović osvojio titulu prvaka Hrvatske u MonopolIju

Preko Like do Las Vegasa: Šibenčanin rasturio u popularnoj društvenoj igri

Tonči Restović osvojio titulu prvaka Hrvatske u MonopolIju

U finalu prvenstva Restović je bio najbolji među 48 igrača, a kao nagradu je osvojio putovanje u Las Vegas i priliku da zaradi 20.580 dolara ako postane svjetski pobjednik

U finalu prvenstva Restović je bio najbolji među 48 igrača, a kao nagradu je osvojio putovanje u Las Vegas i priliku da zaradi 20.580 dolara ako postane svjetski pobjednik

Prvak Europe u pikadu, juniorski prvak Hrvatske u plivanju i državni prvak u monopoliju. Te tri teško spojive titule ipak je spojio 32-godišnji Šibenčanin Tonči Restović. Titulu najboljeg hrvatskog igrača monopolija, popularne društvene igre, taj je svestrani odvjetnički vježbenik osvojio proteklog vikenda na natjecanju koje se održalo u Zagrebu. Restović je osvojio putovanje u Las Vegas i priliku da zaradi 20.580 američkih dolara koliko iznosi nagrada za prvaka svijeta.

- Put u Las Vegas bio je i moj glavni motiv zbog kojeg sam se prijavio na prvenstvo u monopoliju. A što se mojih drugih aktivnosti tiče, aktualni sam reprezentativac države u pikadu, a još su svježe i uspomene na bitke koje sam u bazenu u juniorskoj kategoriji vodio s Gordanom Kožuljem. Evo, sada je u kolekciju došla i titula prvaka Hrvatske u monopoliju. Bavim se ja i još jednim sportom. Naime, igram i treniram županijski malonogometni klub “Banzogo”. To mi je poseban gušt, jer smo sjajna klapa. Inače, slobodno vrijeme rado provodim igrajući društvene igre s prijateljima, posebno u Dalmaciji vrlo popularne briškulu, trešetu i balote - kaže nam Restović.

Na finalnom natjecanju prvenstva Hrvatske u monopoliju Restović je bio najbolji među 48 igrača, a s trona je skinuo dvostrukog prvaka države Ognjena Livadu. Prije toga, Restović je bio najbolje plasirani igrač na regionalnom natjecanju u Splitu. Šibenčanin je u finalnoj partiji igrao protiv Nenada Marića iz Rijeke, te Zagrepčana Andrije Rose i Deana Pilipovića.

Marić i Roso su bankrotirali u prvih sat vremena igre. Uzbudljiva završnica između Pilipovića i Restovića trajala je punih pola sata u kojima je Zagrepčanina u nekoliko krugova pratila velika sreća da izbjegne plaćanje Tončijevih hotela. Pilipović je s vrlo malo novca u blagajni redovito preskakao Restovićeva polja i većinu vremena proveo u zatvoru gdje se boravak ne naplaćuje.

Gotovo teža prepreka do osvajanja titule od 48 igrača u finalu, Restoviću je bila olujna bura koja je puhala proteklog vikenda dok je bio na putu.

- Zbog vjetra je bila zatvorena autocesta i ja sam do poslejdnjeg trenutka dvojio hoću li iz Šibenika krenuti prema Zagrebu. Ipak, sjeo u sam u auto i mogu kazati da me je Lička magistrala odvela do Las Vegasa - zaključio je Restović.

 

“Bunker” taktika

 Restovića smo pitali i koja je bila njegova pobjedonosna taktika.

- Na početku igre bih krenuo opreznije, nogometnim rječnikom kazano, zaigrao bih bunker. Nisam odmah kupovao sve posjede, poput većine igrača. Poslije, kada bi se igra razvila, zaigrao bih riskantnije. Tijekom svake partije imao sam plan koji sam nastojao ostvariti. Nekada sam mijenjao kartice posjeda i po, na prvi pogled, nepovoljnijim uvjetima. No, znao sam zašto to činim i nisam odstupao od plana - otkrio nam je Restović.

 


 

Naslovnica Mozaik