StoryEditorOCM
Životnaučite s nama

Kuharski meštar iz Kostanja pokazao kako se od namirnica prave sve traženije skulpture

Piše Ojdana Koharević
9. listopada 2016. - 20:19

Jeste li ikada poželjeli pojesti bubamaru, palmu ili možda dupina?Ako niste, onda ćete nakon ovoga zasigurno poželjeti jer sve to, pa i još puno više možete i sami napraviti, i to od svakodnevnog voća i povrća.
Možda se na prvu čini kako je nešto takvo teško, no naš domaćin Ante Matijević iz Kostanja odmah nas na početku razuvjerava podsjećajući se i na svoje početke u carvingu.

- Carving je naziv za rezbarenje voća i povrća i njegovi počeci datiraju još prije 700 godina u Tajlandu, tadašnjem Siamu. Osim u Tajlandu kroz povijest se prakticiralo u Japanu i Kini. Danas je ova vještina popularna diljem svijeta i koristi se za ukrašavanje i prezentaciju hrane. Ja sam počeo prije desetak godina, najprije gledati, zatim lagano vježbati. Imao sam sreću da sam mogao raditi s n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:00