StoryEditorOCM
ŽivotZABRANJENO MESO

Joško Božanić: Više sam puta jeo dupina, ali to više nije običaj

Piše PSD.
18. prosinca 2013. - 22:32
Talijani ovih dana istražuju je li točno da se u nekim restoranima u okolici Rima, čak i u samom talijanskom glavnom gradu, po paprenoj cijeni “ispod banka” nudi meso zaštićene vrste – dupina. Dupinovo meso navodno se prodaje po cijeni od 900 eura za kilogram.

Slučaj dupinova mesa na “crnom jelovniku” u Italiji tek se istražuje. Ubija li se možda dupine u Hrvatskoj kako bi se njihovo meso serviralo zahtjevnim i platežno moćnim gostima s ove ili s one strane Jadrana, upitali smo na nekoliko adresa, i svi su nam sugovornici rekli da o tome nema ni najmanje naznake, nikakve kuloarske priče, a kamoli nečeg što bi spadalo u kategoriju “javne tajne”. Što ne znači, međutim, da dupina nije bilo na dalmatinskim trpezama. No, prije povratka u neka ranija, iako ne tako davna vremena, kak...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:27