Scena Mozaik

NOVA DIJETA

Barbara Kolar: Za moju liniju zdrav život je poguban

NOVA DIJETA

Cropix

Prije sedam mjeseci radijska voditeljica Barbara Kolar (42) sva se sretna oprostila od jutarnjih šihti na Anteni Zagreb. No od 1. listopada opet ju je snašlo buđenje u cik zore, što je cijena koju plaća zbog svoje omiljenosti kod slušatelja. Vraćanje na stari režim svojevrstan je šok za organizam jer tek se bila naviknula na malo više sna i malo drukčiji dnevni ritam pa je i dobrano stesala liniju. Ali s druge strane, raduje je što će opet svojom vedrinom razbuditi jutarnji radijski prostor.

Nutricionisti govore da je doručak najvažniji obrok u danu, ali što pojesti u 4.30 kad se morate probuditi zbog jutarnje smjene?

- A, Bože moj, svašta ljudi govore… Kod mene je doručak više izuzetak nego pravilo. Doručkujem nekoliko dana zaredom isključivo na godišnjem odmoru, a i onda najčešće neko voće. Znam ljude koji u 4.30 mogu jesti ne samo obilno nego i namirnice koje su možda primjerenije ručku, no ja sam na tom razmeđu noći i dana jela jedino kad je to bila posljednja postaja dobrog izlaska.

Jeste li ikada mogli jesti koliko želite a da vam se to ne prima?

- Ne. Oduvijek volim fino jesti. A to što pojedem, uspješno i lako “pospremam”.

Što vam je najopasnije za liniju?

- E kad bi bilo tako jednostavno uprijeti prstom u krivca, bilo bi jednako tako lako i eliminirati  mrskog neprijatelja. U teretani su mi prije nekoliko godina rekli da pretjerujem s voćem. Prije toga imala sam epizodu u kojoj sam natukla kile tjerajući se jesti muesle za doručak. Iz čega je lako zaključiti, kažem u šali, da je za mene najpogubniji zdrav život.

Pročitali ste skraćeni intervju Diane Šetke. Sve odgovore Barbare Kolar na pitanja o njezinoj novoj liniji i dijetama koje je isprobala potražite u tiskanom izdanju nove Glorije.

Gloria
Naslovnica Mozaik