Scena Mozaik

serija koju prate william i kate

U ‘Downton Abbey’ stiže prijestolonasljednica

serija koju prate william i kate

Flora Ogilvy, koja je dobila ulogu u slavnoj seriji koju obožava svijet, u stvarnom je životu doduše tek 46. po redu za britansku krunu, ali je ipak dala dašak kraljevskoga glamura

U četvrtoj, i vrlo vjerojatno, posljednjoj sezoni, vrlo popularna engleska serija “Downton Abbey”, koja prati život aristokratske obitelji Crawley i članova njihova kućanstva, dobit će i dašak kraljevskoga glamura. Naime, nakratko se glumačkoj ekipi, premda je zapravo riječ o statiranju, priključila 18-godišnja Flora Ogilvy, 46. u redu nasljedstva britanskog prijestolja. Flora je već snimila scenu u kojoj se pojavljuje uz Maggie Smith, koja briljantno portretira staru groficu Grantham, i Hugha Bonnevillea koji glumi njezina sina, grofa Granthama.

Veći dio radnje ove povijesne drame, koja je nedavno nominirana za 12 nagrada Emmy, događa se u vrijeme vladavine kralja Georgea V., a mlada Flora je unuka princeze Alexandre od Kenta, najmlađe unuke spomenutoga kralja.

Princeza Alexandra je prva rođakinja kraljice Elizabethe II. koja je kuma njezina sina Jamesa, Florina oca. Engleski mediji tvrde kako su Kate i William, koji su prošlog tjedna dobili prvo dijete, princa Georgea od Cambridgea, obožavatelji Downton Abbeyja, te kako će sigurno s velikom pozornošću pratiti i četvrtu sezonu, koja se u Velikoj Britaniji počinje prikazivati u rujnu, a očekuje se kako bi još članova kraljevske obitelji moglo pratiti popularni serijal zbog mlade rođakinje Flore.

Očekuje se kako će “Downton Abbey” steći nove fanove i u SAD-u, gdje je serija iznimno popularna, redovito je prati i predsjednički par Michele i Barack Obama, upravo zahvaljujući kraljevskom dodatku. Amerikanci s velikim zanimanjem prate englesku kraljevsku obitelj, ludi su za Kate i Williamom, a sada i za njihovim sinčićem.

Priča se kako je Flora ostavila vrlo dobar dojam na snimanju, a obitelj je jako ponosna na nju jer je dobila ulogu u tako velikoj seriji, i to vlastitim snagama, a ne “preko veze”. Flora je glumački poslić dobila tijekom slobodne studijske godine, lani je, naime, završila srednju školu, a na jesen će započeti studirati na Sveučilištu St. Andrews na kojemu su se upoznali njezini roditelji Julia i James, slično kao i mladi kraljevski par Kate i William.

Flora bi se željela više baviti glumom, te vjeruje kako će i mala uloga u “Downton Abbeyju” tome pridonijeti. Događanja u Downton Abbeyju u četvrtoj se sezoni nastavljaju nakon što je u posljednjoj epizodi, božićnom specijalu treće sezone, Matthew Crawley poginuo u nesreći nedugo nakon što je njegova supruga, lady Mary, rodila sina. I lady Mary je svome sinu dala ime George...

marija čović

U jedan dan rasprodane zalihe pelena u kakvu je umotan princ George

A mali princ George uživa s roditeljima na imanju “nekraljevskog” djeda i bake, Michaela i Carol Middleton, Kateinih roditelja, gdje mlada obitelj ima željenu privatnost. Već je dobro poznat “Kate efekt”, odnosno, kako sve što vojvotkinja od Cambridgea obuče, u roku odmah nestane s polica trgovina ili u on-line prodaji, a to je bio slučaj i s haljinom koju je Kate nosila kad je prošle srijede s Williamom i malim Georgeom krenula iz Kensingtonske palače u posjet roditeljima. Cvjetna haljina od 50 funta marke Seraphine rasprodana je na internetu i sada se za nju treba upisati na četverotjednu listu čekanja. No, isti efekt ima i mali princ. Golema je potražnja za pelenom s nacrtanom blijedozelenom ptičicom, u koju je bio umotan kad se prvi put pojavio u javnosti pred rodilištem; u većini trgovina bila je rasprodana već sljedećeg dana. Riječ je o 12 funta vrijednoj bijeloj peleni “aden + anais” od stopostotnog pamuka, dužine i širine 120 centimetara, a oslikane pelene dolaze u kompletu od četiri komada po cijeni od 44,95 funta. Drugi motivi su nacrtani majmunčići, slonovi i žirafe, a u te pelene vole svoje mališane umotavati glazbene i hollywoodske zvijezde poput Beyonce, Charlize Theron, January Jones, Jennifer Garner, Sandre Bullock...

Narudžbama je zatrpana i mala obiteljska tvrtka GH Hurt and Son Ltd. u čiji je šal princ George bio umotan preko spomenute pelene. Bijeli šal od merino vune koji se najčešće koristi za krštenja, a cijena mu je 45 funta, iz ove su tvrtke, koja ima dugu vezu s kraljevskom obitelji, poslali na dar Kate i Williamu, ali nisu znali u kojoj će ga prigodi oni koristiti. Šal je identičan onome što ga je William imao kad je bio beba.

Naslovnica Mozaik