Scena Mozaik

Čitajući Arenu Bernard Bilić iz Salzburga doznao za Brođanina Marka Rukavinu i njegove čudotvorne kapi

Biljnim kapima "Kancist" smanjio sam 12 centimetara veliki tumor na plućima na svega tri milimetra

Čitajući Arenu Bernard Bilić iz Salzburga doznao za Brođanina Marka Rukavinu i njegove čudotvorne kapi

- Bila je to Božja providnost, prst sudbine, puka slučajnost ne znam ni sam, ali taj tekst u Areni o Marku Rukavini koji je uz pomoć biljnih kapi izliječio tumor na mozgu meni je donio spas – priča Bernard Bilić (52), kojem je u travnju ove godine dijagnosticiran rak pluća s metastazama na jetri. Danas tumora gotovo da i nema.

Nakon višemjesečnih mučnina i jakih bolova u leđima Bernard je otišao na pretrage u bolnicu Schwarzach u blizini Salzburga gdje živi i radi sa svojom suprugom Vesnom.

Bilić pokazuje mjesto na prsima gdje mu se nalazio tumor / Danijel Soldo / CROPIX

- Rezultati brojnih pretraga pokazali su da na jednom plućnom krilu imam tumor 12x12 cm, koji je jednim dijelom prelazio na drugo plućno krilo, a otkrivena je i metastaza na jetri od 3-4 mm. Tumor je bio neoperabilan i jedini spas bile su jake kemoterapije koje su trajale po 12 sati - kaže Bernard, kojega iznimno loš nalaz nije pokolebao. Čitao je kaže tih dana puno novinski napisa o čudotvornim izlječenjima, ali tek kada mu je supruga donijela Arenu znao je, kaže da je pronašao lijek koji će mu pomoći.

Najnoviji Bilićev medicinski nalaz potvrđuje smanjenje tumora / Danijel Soldo / CROPIX

- Taj dan kada sam krenuo s kemoterapijama poslao sam suprugu da mi kupi Arenu, koju dosta dugo nisam čitao. Kad sam ju otvorio u njoj je bio tekst o Marku Rukavini, i kapima "Kancist" s kojima je izliječio svoj tumor na mozgu. Ne mogu to objasniti, ali istoga trenutka sam znao da je to to. Rekao sam supruzi da stupi s njim u kontakt i naruči kapi - dodaje Bernard, na kojem se gotovo i ne vidi da je iza njega teško životno razdoblje.

Kapi je počeo piti odmah, uz kemoterapiju i rekao je to liječnicima koji su ga, kaže, podržali u njegovoj namjeri.

Bilić s kapima, u pozadini Marko Rukavina / Danijel Soldo / CROPIX

- Niti oni nisu mogli vjerovati da nakon 12 sati kemoterapije ja mogu vježbati, trčati, voziti bicikl i automobil. Tražili su me čak da im dam kapi da ih ispitaju ali nisam to želio. Ja sam vjerovao u njih, pa da su bile i obična voda. Ali meni su pomogle. Tumor se smanjio sa 12x12 cm na četiri milimetra, a metastaza na jetri je potpuno nestala. Naravno da ne odustajem ni od tradicionalne medicine, ali sam uvjeren da ovakvi rezultati ne bi bili da nisam pio kapi Marka Rukavine. I pit ću ih dalje - kaže Bernard Bilić, koji je ovih dana došao posjetiti Marka Rukavinu u Slavonski Brod kako bi mu, kaže zahvalio, što mu je spasio život.

Aleksandra Primorac / EPEHA

Kineska receptura

Kapi "Kancist" Marko Rukavina iz Slavonskog Broda napravio je po kineskom receptu, kako bi pomogao sebi. Kada se, kako kaže, u potpunosti izliječio od tumora na mozgu ponudio ih je i drugima. Cijena im je 100 eura po bočici, a napravljene su od 67 % kineskih i 23 % domaćih trava među kojima se nalazi i kopriva. Danas njegove kapi, koje je zaštitio u Hrvatskoj, koristi 150 ljudi a kod njih 100 već su vidljivi značajni pomaci u liječenju bolesti u kojima tradicionalna medicina nije dala značajnijeg napretka.

Naslovnica Mozaik