Scena Mozaik

13 AUTORA U INFO ZONI

Otvorena izložba fotografija "Prvi Split Pride"

13 AUTORA U INFO ZONI
U splitskoj Info zoni večeras je otvorena izložba fotografija s lanjskog Prvog splitskog Pridea na kojoj se 13 autora predstavlja s 20 fotografija većih te 85 fotografija manjih dimenzija koje prikazuju Pride iz različitih perspektiva.

Otvaranje je popratio veći broj zainteresiranih građana koji su svoje utiske pisali na plakatu s logom Split Pridea 2012. navodeći svoje dojmove i želje vezane za ovogodišnji Split Pride koji će se održati 9. lipnja.

Natječaj je trajao dva mjeseca tijekom kojeg se odazvalo 22 autora s ukupno 435 fotografija. Izložba prikazuje novi pogled na Pride iz različitih perspektiva, neki fotografi snimali iz same povorke, drugi su bili izvan povorke.

Na izložbi su fotografije vesele družine koja se bezbrižno okupljala u Đardinu kao i kaotične fotografije napadnute povorke koja je stala na kraju Marmontove ulice. Veći dio izloženih fotografija, koju javnost može razgledati u Info zoni sve do kraja travnja, snimile su privatne osobe koje se prvi put predstavljaju javnosti.

Izložbu prati i zvučna kulisa snimljena za vrijeme parade na kojoj se čuju uzvici: "ubij, ubij, ubij pedera" i razne druge pogrdne uvrede.

"Cilj izložbe je ponuditi na uvid kako je bilo na Prideu, da se dobije dojam tadašnje situacije. I ove godine slogan Pridea je 'Jednaki pred zakonom' rekao je Edo Bulić iz Iskoraka. Najavio je da je dolazak potvrdila ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, te brojni diplomati te misli da se zbog njihove nazočnosti neće dogoditi ono što je bilo prošle godine".

Mirjana Kučer
iz Domina potvrdila je kako su danas iz Grada dobili potvrdu da nitko od gradske vlasti neće prisustvovati Prideu. "Žao mi je što su iz Poglavarstva drugi put iskazali da neće prisustvovati jer to nije dio njihovog političkog programa, rekla je.
PSD/HINA
FOTO: JAKOV PRKIĆ/CROPIX
Naslovnica Mozaik
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last