Scena Mozaik

U Splitu i okolici snima se nova domaća dramska serija "Ruža vjetrova"

Olujno more, barka koja lomi valove, jednom riječju ljetna nevera - prvi su kadrovi nove dramske serije, produkcijske kuće Fremantle Media,  koja će se na jesen početi prikazivati na RTL Televiziji. Serija radnog naziva 'Klan' dobila je tako službeni naziv 'Ruža vjetrova'.

U surovim uvjetima pokraj svjetionika Mulo, u Primoštenskom arhipelagu prošli je vikend pala prva klapa, a iako je produkcija pripremila specijalne efekte ne bi li dočarala olujno nevrijeme, to nije bilo potrebno jer je  prava ljetna nevera odlučila 'glumiti' u prvim scenama.

Glavni glumci Anja Alač i Matko Knešaurek simili su prve scene serije, a Anja Alač je po nemirnom moru, upravljala jedrilicom. I Matko  i Anja su bez dublera i kaskadera snimili sve akcijske scene dok je redatelj Mladen Dizdar, u ronilačkom odijelu i s kamerom u ruci  snimao podvodne kadrove.

Iako je veći dio ekipe za vrijeme cijelog snimanja bio potpuno mokar, svi su oduševljeni prvim scenama.

' Nikad nisam vidio dvoje hrabrijih glumaca' , rekao je redatelj Mladen Dizdar.

Snimanje se nastavlja na vanjskim lokacijama, a studijsko snimanje u Splitu, gdje će glumci snimati scene u izgrađenoj splitskoj kaleti, počinje sredinom lipnja.
Naslovnica Mozaik